El president de l'Organització Mèdica Col·legial, Juan José Rodríguez Sendín, ha proposat aquest dilluns fer pagar als ciutadans que facin un "mal ús dels serveis mèdics" i ha rebutjat la possibilitat d'implantar un copagament pel simple fet d'anar al metge. Per al president de l'Organització Mèdica Col·legial hi ha actuacions que s'haurien de sancionar com "no retirar-se de la llista d'espera un cop atès, no recollir les proves diagnòstiques, anar a urgències i no al seu centre de salut. Això és per pensar-s'ho", ha subratllat el president de l'Organització Mèdica Col·legial, que també ha demanat que "no es mal interpretin les seves paraules ni suposi cap mena d'escàndol".

El president de l'Organització Mèdica Col·legial, Juan José Rodríguez Sendín ha fet aquestes manifestacions durant un acte informatiu del Fòrum Europa a Madrid en què insistit en la necessitat de trobar solucions per eradicar els mals usos dels serveis sanitaris. "També ens multen per anar a més de 120 quilòmetres per hora a la carretera", ha dit Juan José Rodríguez Sendín que ha destacat la implantació del carnet per punts als conductors.

Durant la seva intervenció, el president de l'Organització Mèdica Col·legial, Juan José Rodríguez Sendín, ha volgut deixar clar que el plantejament de fer pagar "seria per mal ús i mai per la necessitat d'anar al metge". Finalment i un cop acabat l'acte, al que també ha assistit la ministra de Sanitat, Ana Mato, ha dit que el seu plantejament només és una anècdota i que la veritable necessitat passa per aconseguir que la "sanitat segueixi a disposició de tots els ciutadans".