El gerent territorial de l'ICS a Girona, Vicenç Martínez Ibáñez, es va reunir divendres passat amb la Junta de Personal de l'Hospital Trueta. Els treballadors feia temps que demanaven aquesta trobada per saber més informació sobre el projecte d'unificació del centre amb l'Hospital Santa Caterina (IAS) de Salt. Arran de la trobada, el personal ha explicat que el gerent els va assegurar que no existeix un pressupost específic per al projecte d'unificació CIMS, que la direcció clínica de Laboratori del Trueta desapareixerà i que el pressupost de l'hospital per al 2014 s'ha elevat fins a 118 milions d'euros. Davant d'això, reivindiquen aquest augment reverteixi en benefici dels treballadors.

El passat dimecres, una vuitantena de treballadors de l'Hospital Trueta de Girona es van concentrar a les portes del centre per demanar més informació sobre el projecte CIMS, que busca unificar els serveis del Trueta i l'Hospital Santa Caterina de Salt. Aquest passat divendres, i després de diverses peticions, els treballadors es van poder reunir amb el gerent dels dos hospitals gironins, Vicenç Martínez. Les dues parts no s'havien assegut plegades des del març del 2013.

Durant la Junta de Personal, els treballadors van informar que Martínez els havia explicat que no existeix un pressupost específic per al projecte d'unificació (CIMS) perquè els dos hospitals funcionen amb pressupostos diferents i, periòdicament, els directors econòmics i financers dels centres es reuneixen i fan les compensacions pertinents. D'altra banda, els professionals també van demanar informació sobre el futur de l'àrea materno-infantil. "A dia d'avui tampoc se sap si es traslladarà o no", han informat els treballadors en un comunicat que han emès després de realitzar la Junta de Personal. Segons detalla la secció sindical de CCOO del Trueta, és possible que a la tardor - i dins el Pla Director que fa el Departament de Salut- es tinguin més notícies respecte aquesta àrea.

D'altra banda, Martínez va explicar als treballadors que el pressupost del Trueta per al 2014 és un xic més elevat que el del 2013, passant de 117.250.000 euros a 118.000.000 euros. Segons les dades aportades pel gerent, la desaparició de figures com el Director IAS, Director IAS primària o Director Trueta mèdic - arran de la unificació dels dos centres- ha permès estalviar 137.000 en personal d'alta direcció.

Finalment, el gerent també va contestar les preguntes dels treballadors tot assegurant que la Direcció Clínica de Laboratori del Trueta desapareixerà i passarà a dependre de la Direcció d'Infermeria. També s'ha aturat l'externalització del Servei d'Al·lèrgies que es volia fer a través de l'IAS. Pel que fa al cap d'Urologia que van contractar ara fa uns mesos, el doctor Cechini, Martínez va explicar que havia plegat i s'havia marxat a l'Hospital del Mar.

En últim lloc, el personal va voler conèixer més detalls i els motius de la destitució de la cap de cirurgia pediàtrica del Trueta, la doctora Ros. Segons el seu comunicat, Martínez no va "voler-ne parlar". "El gerent va explicar que el servei ha passat a dependre de la Vall d'Hebron i que no té sentit mantenir la coordinació a Girona", comenten en el text. No obstant això, els treballadors van demanar-li una altra reunió, on assisteixin totes les parts implicades. En aquest sentit, el gerent també va explicar que una altra cirurgiana pediàtrica que s'havia contractat el passat mes de juny ha decidit plegar.

Davant de tota aquesta informació, la junta de personal va reclamar a Martínez que l'increment del pressupost per aquest any reverteixi d'alguna forma entre els professionals que hi treballen. A més, els treballadors van explicar-li que estan "molt cansats" a causa de l'augment de jornada que s'ha imposat a l'ICS. "La mitjana d'edat de la plantilla és elevada i la gent necessita descansar, el gerent s'ha compromès a que passat l'estiu mirarà com fer-ho efectiu i l'impacte econòmic que això tindrà", han explicat.

A nivell de contractació, els treballadors van demanar que es donin totes les interinitats possibles i que es miri amb més deteniment les despeses que pot provocar el projecte CIMS pel que fa a càrrecs "de segona línia", és a dir, totes aquelles persones que treballen com adjunts o coordinadors. En principi, tenen previst estudiar-ho amb deteniment. Aquest proper dilluns, a dos quarts de tres del migdia, els treballadors tornaran a fer una concentració a les escales de l'hospital per mostrar el seu rebuig davant de totes les retallades que pateixen.