Sotmetre's a una operació quirúrgica sempre espanta, però no hauria de ser així si anem el dia de la nostra intervenció a la clínica coneixent, amb seguretat, el que farem i, per això, haver-nos informat prèviament serà de vital importància.

Els experts de Policlínica Barcelona han elaborat un decàleg amb 10 consells per estar realment decidida de cara a la intervenció. Un cirurgià preparat i una clínica experimentada són alguns dels factors a tenir en compte abans d'una mamoplàstia.

1.Conèixer els riscos de l'operació. Tota intervenció comporta els seus riscos. No obstant això, és important saber que la mamoplàstia és una de les cirurgies estètiques més segures en l'actualitat, ja que es desenvolupa mitjançant una tècnica molt estudiada i perfeccionada, sense riscos per a la salut.

2.Escollir una clínica experimentada. Sembla obvi, però no ho és. A algunes pacients se'ls passa pel cap, de vegades, reduir costos en l'operació i fer-la en un centre no homologat o no preparat per a tals operacions. És molt important evitar aquest pensament sigui com sigui, per molt efímer que sigui, ja que pot posar-se en perill la salut de qualsevol pacient i comportar conseqüències molt greus si no s'escull una bona clínica experimentada.

3.Posar-se en mans d'un bon cirurgià. No tots els metges són experts en aquest tipus de cirurgia, per això és important conèixer bé l'experiència del professional que t'operarà abans de sotmetre't a la intervenció, parlar amb ell, resoldre tots els dubtes que sorgeixin, etc. El feeling amb el cirurgià i tenir clar el que busquem és clau perquè el resultat sigui el més satisfactori possible. És molt important que el cirurgià en què confiem sigui membre del SECPRE, la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica i Reparadora, per a una major seguretat.

4.Conèixer el tipus de pròtesi. Actualment les millors pròtesis són les de gel de silicona cohesiva. Compta amb nombrosos avantatges com un tacte natural, aconsegueix una temperatura corporal, fa gairebé impossible la migració mamària i axil·lar de la silicona, permet la reproducció i la lactància materna, així com la realització d'estudis mamaris com la mamografia, ecografia o biòpsies.

5.Homologación i garantia del material. És molt important que, a més de ser de qualitat, les pròtesis estiguin homologades per la Unió Europea i el Ministeri de Sanitat Espanyol. Després de les intervenció, a més, han de lliurar al pacient una targeta d'identificació dels implants amb el número de registre de la pròtesi, així es garanteix la seva autenticitat i garantia.

6.Tenir una bona salut. Per sotmetre's a aquest tipus d'intervenció és clau gaudir de bona salut i estar emocionalment preparat per al canvi que suposarà millorar el bust.

7.Seguretat en una mateixa. Una dona sol operar-se per millorar un bust petit o flàccid, recuperar fermesa i volum després d'un embaràs o una pèrdua important de pes. És important entrar al quiròfan estant convençuda.

8.Que no falti la visita prèvia. És el primer pas, el més important, però també el més fàcil i potser el més agraït. La clínica et rebrà prèviament per explicar amb detall tot el procés. Els cirurgians, per la seva banda, t'aconsellaran en aquest moment què implant és el més adequat en funció de la constitució de cada persona per aconseguir els millors resultats.

9.Escollir el dia adequat. No et serà molt difícil, es tracta d'una intervenció senzilla, dura al voltant d'unes dues hores i l'hospitalització és d'un sol dia. La majoria de pacients s'incorporen a la seva vida diària amb normalitat als 2 o 3 dies.

10.No oblidar el postoperatori. Un cop rebuda l'alta, cal realitzar un exhaustiu control dels resultats i de l'evolució de la cirurgia.