Un 80 per cent de les persones amb estrès i que, a més, pateixen maloclusió o desajust dels maxil · lars superior i inferior poden patir cefalees, sorolls a l'orella o marejos.

L'odontòleg Vicente Jiménez ha analitzat els problemes derivats de la combinació d'estrès i maloclusió en el seu llibre "Ajust oclusal en implants i dents naturals: oclusió en 3D" que avui ha presentat en roda de premsa al costat dels seus quatre fills odontòlegs i coautors.

Quan es produeix un desajust dels maxil·Lars en tancar la boca, unit a una tensió nerviosa, fa que les dents grinyolin, sobretot mentre dormim.

"Saps que tens maloclusió quan et desgastes les dents", ha explicat l'odontòleg Vicente Jiménez.

Això genera una sobrecàrrega als músculs de la cara i el coll que pot derivar en cefalees, dolors facials o marejos.

"Una mala oclusió augmenta els mals de cap del 20% de la població que ja pateix cefalees", ha subratllat.

La prevenció és la millor manera d'evitar aquestes conseqüències i per això Vicente Jiménez recomana acudir a l'odontòleg, sobretot amb els nens.

Per la seva banda, Jaime Jiménez García ha assenyalat que aquest desequilibri pot generar també un fort mal de dents.

"Quan no ajusten bé, les peces dentals que impacten primer es sobrecarreguen, el que fa que el seu lligament s'inflami i faci mal", ha indicat.

Per solucionar aquests problemes es desenvolupa una primera fase de control del dolor, mitjançant la utilització d'una fèrula de descàrrega per a "buscar l'equilibri entre el maxil·lar superior i inferior", ha remarcat Jaime Jiménez.

La segona fase és el tractament perquè aquest dolor no torni a produir-se mitjançant la utilització de tècniques com l'ortodòncia.

Però en realitat s'ha d'afrontar com un tractament multidisciplinari en què intervé el psicòleg, el fisioterapeuta, el dentista i la medicació, segons els especialistes.