Hi ha un testimoni de l'Informe Kinsey que m'agrada molt. És una dona que explica que per masturbar-se es posa un conjunt de roba interior sexy i es pinta els llavis; llavors es mira al mirall una estona llarga, i s'agrada, i s'excita, i a poc a poc es comença a tocar i... Em trec el barret al davant d'aquesta dona. Ara us explicaré per què.

Val la pena insistir en què masturbar-se no té res de dolent perquè encara hi ha moltes persones que no s'ho acaben de creure. Començant pel començament, està comprovat i demostrat que no provoca cap problema de salut (cap ni un!). En canvi, té beneficis molt importants. El número u seria que genera plaer, així de simple. I les coses que ens generen plaer i que no ens porten problemes sempre són benvingudes. És una inversió per a la nostra salut i la nostra qualitat de vida. N'hi ha més, un de molt important: ens ajuda a conèixer el nostre nostre cos. Aprenem què ens agrada, on ens agrada i com ens agrada i aprenem a jugar amb el plaer. Amb la pràctica, tant homes com dones podem saber de quina manera podem tenir un orgasme ràpidament, o de quina manera podem sostenir el plaer molta estona, allargar-lo; com ho fem perquè el plaer sigui més intens o més suau, i la investigació es pot allargar tant com vulguem. I tot això, tot aquest saber, i aquí ve un benefici clau, el podem traslladar a la nostra parella. Tot el que coneguem del nostre plaer farà millorar les nostres relacions sexuals en parella sense cap mena de dubte, i a més a més ens ajudarà a prevenir disfuncions. Si la por és que amb la masturbació la freqüència de les relacions en parella disminueixi, hem de saber que és tot al contrari: els estudis ens demostren que les persones que es masturben amb regularitat tenen més relacions amb la parella i, a més a més, són relacions de més qualitat. Pel que fa a la potència, ara ja parlant només dels homes, ni les ereccions ni l'esperma no es gasten, és més aviat al revés. Com més ereccions tingui un home al llarg de la vida, menys problemes d'ereccions tindrà en un futur. Com diuen els metges, l'ús fa l'òrgan, i els òrgans sexuals no en són una excepció. Es tracta d'estar connectat amb el propi cos i amb la sexualitat. El sexe porta més sexe, i si és en solitari, també val.

Hi ha persones que comprenen tot això però que si saben que la seva parella es masturba se senten traïdes. Aquí hem de fer un exercici d'humilitat. Hem d'assumir que no som els únics responsables del plaer de la nostra parella; que és autònoma, es coneix a si mateixa més que no la coneixem nosaltres i és capaç de generar-se plaer, i molt. I hi té tot el dret, el seu cos és seu. Hem de ser generosos i ens ha d'alegrar que s'ho passi bé! I recordar sempre que això al final ens juga a favor, i molt, perquè sabrà gaudir més el sexe amb nosaltres. Hem d'entendre que no és el mateix tenir desig sexual que tenir ganes de tenir relacions sexuals. Que a vegades la nostra parella pot tenir ganes de fer l'amor amb nosaltres, i a vegades pot tenir ganes d'estar sola amb les seves cosetes que també poden passar per tocar-se. És una cosa seva. I no té res a veure amb infidelitats. També estaria molt bé poder incloure la masturbació a dintre les relacions sexuals en parella. Tu toca'm així mentre jo... Les possibilitats i el plaer es multipliquen de la mà.

Però perquè la masturbació vagi acompanyada de tots aquests beneficis hem d'aprendre a masturbar-nos bé. Moltes vegades ens atrevim a fer-ho però en veu baixa; d'acord, entenem que no és res dolent, però tampoc és res que ens faci sentir orgullosos, i ens toquem de pressa i a sota els llençols i quan hem acabat preferim no mirar-nos al mirall. Si estem aquí podem fer un pas més. Perquè masturbar-se de pressa a vegades està bé i és útil, és clar; si un dia no podem dormir un orgasme ràpid ens pot ajudar, per exemple. Però hauríem de procurar no caure només en aquesta manera de masturbar-nos, perquè resulta que sí que ens en podem sentir orgullosos. Com la dona de l'Informe Kinsey, que m'agrada tant. Ens hauríem de poder masturbar sense pressa, com un regal, assaborint cada petita sensació i fent-ho com ens vingui més de gust. Amb roba interior sexy i maquillatge o amb música, a la banyera, plens de crema hidratant, amb joguines sexuals, sense, amb lubricant, sense, tancant els ulls i imaginant-nos la nostra escena preferida, llegint literatura eròtica o com ens agradi més. Sobretot, sense pressa, sense cap pressa. Ens estimem i ens fem un regal purament per plaer. Perquè sí. Si podem fer això, la nostra sexualitat (en solitari i en parella) farà un salt espectacular.

Us desitjo bones festes de tot cor, que us feu molts regals a vosaltres mateixos i que els reis us portin tot l'amor del món.