A més de la seva funció purament biològica, que és la de seguir existint com a raça humana, el sexe té múltiples beneficis per al cos i l'ànima.

Et manté en forma

Tenir relacions sexuals pot ser la forma més plaent de mantenir-se en forma ja que ajuda a cremar calories i a més és bo per al teu cor i per a la teva actitud postural. Es calcula que cremem al voltant de 5 calories per minut, però el més destacable és que posem en funcionament varis músculs del cos i accelerem el ritme cardíac.

Prevé el càncer de pròstata

Els estudis demostren que ejacular d'una manera freqüent, almenys 21 vegades al mes, pot ajudar a reduir els riscos de patir càncer de pròstata. En aquest sentit, la masturbació també ajuda en aquesta labor.

Redueix el risc d'un atac al cor

Varis estudis sostenen que tenir relacions un mínim de dues vegades per setmana redueix a la meitat les possibilitats de morir d'una malaltia cardíaca. Les relacions sexuals no només augmenten el nostre ritme cardíac, sinó que mantenen en equilibri els nostres nivells d'estrogen i testosterona.

Enforteix el sòl pèlvic de la dona

Amb el pas dels anys, la pràctica de l'esport intensiu, els parts… els músculs del sòl pèlvic perden fermesa i és necessari recuperar-la a través d'alguns exercicis com els d'Hegel, que consisteixen a estrènyer i relaxar la part interna de la vagina. Però més divertit que això és el sexe, ja que quan les dones tenen un orgasme es produeix una contracció dels músculs que enforteix tota la zona pèlvica i això ajuda a prevenir la incontinència urinària.

Fer l'amor és antiestresant

Res millor que acabar un dia ple d'estrès que amb una dosi d'amor, de carícies, d'abraçades. I és que el sexe redueix l'ansietat i els nervis; estar pell amb pell amb la nostra parella ens connecta a ella d'una manera especial, ens fa sentir bé i el nostre cervell segrega una substància química que ens accelera el centre del plaer i ens posa de bon humor. En altres paraules, ens fa sentir feliços.

Dorms millor

En arribar a l'orgasme el cos allibera l'hormona prolactina que afavoreix el relax i la somnolència. És per aquest motiu que en finalitzar un acte sexual ens quedem dormits amb més facilitat que l'habitual.

El sexe demana sexe

Mantenir relacions sexuals amb assiduïtat millorarà el sexe en la parella, no només els resultats sinó també incrementarà les ganes. La recepta és senzilla: el sexe augmenta la libido entre la parella.

Reforça el sistema immunològic

Fer l'amor entre 1 i 2 vegades a la setmana té resultats positius en el cos: les persones sexualment més actives emmalalteixen menys i és que el cos genera més anticossos quan es tenen relacions. És la seva manera de protegir-ho contra els virus o qualsevol altre germen.

L'activitat sexual a partir dels 60 anys ajuda a millorar la longevitat i la qualitat de vida de les persones a mesura que envelleixen. Experts afirmen que els qui mantenen una major activitat sexual a partir d'aquesta edat, també tenen menys malalties.

Millora el treball en equip

L'estudi de Fisher detalla que les persones que mantenen una vida sexual activa i freqüent són més creatives, aporten idees noves per resoldre els problemes o desafiaments laborals, i són molt més agradables, tranquils i cooperatius en el treball, alguna cosa essencial per al treball grupal.

Puja la teva autoestima

L'augment de testosterona que experimenten dones i homes en tenir una relació íntima, els fa sentir millor amb sí mateixos, confiats i amb un major benestar. Aquesta actitud és bona per a qualsevol àmbit o propòsit en la vida d'una persona.