Un jutge de Barcelona ha considerat que un nen de tres anys amb síndrome de Down que va ser exclòs per la companyia asseguradora AXA d'una pòlissa sanitària va ser "discriminat per la seva discapacitat".

En la seva sentència, el jutjat de primera instància número 24 de Barcelona ha estimat íntegrament la demanda presentada pels pares del nen, a qui la companyia asseguradora AXA va denegar la seva inclusió en la pòlissa sanitària que havia contractat el seu pare.

En la seva sentència, que avui publica "La Vanguardia", el jutge dóna la raó als demandants, després que la pròpia asseguradora AXA, en el tràmit d'audiència prèvia al judici, acceptés la pretensió dels pares d'ampliar al seu fill menor la cobertura de la pòlissa sanitària.

En un primer moment, l'asseguradora AXA va admetre la sol·licitud, però va al·legar que el motiu de l'exclusió del nen no era discriminatori, sinó que el problema derivava d'una "anòmala actuació dels paràmetres per ampliar l'assegurament a nous membres de la família" i al fet que l'assegurat era el pare, no la mare.

En la seva sentència, el jutge declara que el menor, Bruno M.F., "va ser discriminat per la seva capacitat, síndrome de Down, en ser-li denegada la contractació d'una pòlissa d'assegurança d'assistència sanitària per part de l'entitat asseguradora AXA".