Una vintena de representants de la Marea Blanca, la plataforma de defensa de la sanitat pública, s'ha fet sentir aquest migdia a la seu de la Generalitat a Girona abans de la manifestació prevista per demà a Barcelona. Amb bates blanques, samarretes reivindicatives i rètols amb la cara del conseller de Salut, Boi Ruiz, els membres de la plataforma han entrat a l'edifci de la plaça Pompeu Fabra per fer arribar la seva protesta al director dels serveis territorials de Salut, Josep Trias.

Els manifestants han llegit un manifest per demanar que no surtin a concurs les cinc àrees bàsiques de salut de Girona que està previst que es licitin aquest any -l'Escala, Palafrugell, Peralada, Cerdanya i Ribes de Fresser/Campdevànol-, que als hospitals públics no es faci activitat privada i que es revisi el projecte d'unificació dels hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt per «les privatitzacions que està comportant», així com la contractació d'activitat amb la Clínica Girona. A més, el manifest també reclamava l'accés als nous tractaments per a l'hepatitis C i demanava la reprovació i destitució del conseller Boi Ruiz per la «degradació» de la sanitat pública i l'incompliment de diversos acords aprovats pel Parlament, com els relacionats amb el projecte Visc+, de cessió de dades de pacients a empreses.

Després de llegir el manifest, tres representats de la Marea Blanca s'han reunit amb el delegat de Salut en una reunió a porta tancada.