Un home de 65 anys va morir en un hospital de Osnabruck (nord d'Alemanya) a causa d'una insuficiència orgànica, després d'haver estat ingressat i tractat per la Síndrome Respiratòria de l'Orient Mitjà (SROM), el nou coronavirus, han informat avui les autoritats sanitàries.

L'home s'havia contagiat del coronavirus al febrer durant un viatge de vacances als Emirats Àrabs, probablement durant la visita a un mercat d'animals.

Els dromedaris i els camells es consideren portadors del coronavirus.

De moment no hi ha indicis que el pacient mort hagi contagiat a altres persones i més de 200 persones que van tenir contacte amb ell han estat sotmeses a exàmens que han resultat negatius.

La mort de l'home va sorprendre als metges, que veien al pacient en procés de millora. En maig va abandonar la unitat especial aïllada i havia estat traslladat a un altre hospital.

"Lamentem molt la mort d'aquest pacient, el nostre condol per als familiars, que tenien l'esperança d'una millora i ara han de suportar una gran pèrdua", va dir la ministra de Sanitat de l'estat federat de Baixa Saxònia, Cornelia Rundt.

El pacient de Osnabruck és la tercera persona que és tractada del coronavirus a Alemanya. Al març de 2013 un pacient saudita va morir a Munic conseqüència de la malaltia i un altre pacient tractat a Essen (oest d'Alemanya) va sobreviure al virus.

Aràbia Saudita és el país més afectat pel coronavirus que ha estat portat per viatgers als EUA i alguns països europeus com el Regne Unit, França, Itàlia, Holanda, Àustria i Turquia.

Actualment, el virus afecta Corea del Sud, on es registra el brot més gran fora del món àrab que li ha costat la vida a 19 persones.

Segons les autoritats sanitàries d'aquest país hi ha 154 persones afectades. El virus, que pot provocar una greu infecció de les vies respiratòries, pulmonia i insuficiència renal, va aparèixer per primera vegada en 2012.