Investigadors del Departament de Ciències Mèdiques de la Universitat de Girona han demostrat l'eficàcia d'un derivat del te verd per combatre el dolor provocat per una lesió al sistema nerviós. L'estudi de la UdG, que ha estat becat pel programa RecerCaixa, obre una nova estratègia terapèutica en el tractament del dolor neuropàtic, que és el causat per lesions medul·lars, lumbociatàlgia, causàlgia i cervicàlgia, a més de patologies com la neuropatia diabètica.

Actualment existeixen diversos tractaments farmacològics per a combatre'l, però els pacients amb dolor neuropàtic sovint no responen a la medicació ordinària i això els redueix la qualitat de vida, ja que pot derivar en quadres d'ansietat, estrès o depressió.

Ara aquesta investigació gironina publicada a les revistes científiques Plos One i European Journal of Pain ha demostrat en models animals que un polifenol del te verd és efectiu per reduir el dolor neuropàtic i el procés d'inflamació associat. De moment, però, recalca l'investigador Enric Verdú, que ha coliderat l'estudi juntament amb Teresa Puig, «cal ser prudents», ja que falta un llarg camí per recórrer abans que la troballa es pugui testar en pacients.

Verdú destaca, a més, que per a què el te verd tal com el consumim habitualment tingués aquest efecte, caldria prendre una vuitantena de tasses d'infusió al dia.