Gaudir d'una vida sexual plena és sinònim de benestar físic i emocional. En ocasions, però, algunes persones troben dificultats per gaudir d'una sexualitat completa. Són molts els factors que poden estar darrere d'aquesta situació, com l'estat d'ànim i els problemes emocionals, les malalties, l'estrès i l'ansietat, la relació amb la nostra parella ... En molts casos, el principal problema que ens impedeix gaudir de forma completa és la manca de desig sexual.

La pèrdua de l'interès per les relacions sexuals afecta de manera especial a les dones, sobretot quan arriba la menopausa, però no es tracta de quelcom exclusiu del gènere femení. En aquest sentit, també els homes es veuen afectats per la falta de desig sexual. Les raons són variades, tant físiques com psicològiques, i van des de la monotonia a la baixa autoestima, ansietat, pudor, falta d'iniciativa ...

Quan es detecta una manca de desig sexual, els experts recomanen afrontar el problema i no deixar-lo passar. A favor nostre tenim el fet que no es tracta ni molt menys d'una situació irreversible. Hi ha gestos i hàbits que ens poden ajudar a estimular el desig sexual i a tornar a gaudir d'una sexualitat plena. Te'ls expliquem:

Alimentar el morbo de la parella. La monotonia és un dels grans enemics del sexe. Encara que en els últims temps han proliferat els fàrmacs que prometen multiplicar la nostra libido i desig sexual, la veritat és que poc es pot fer si la persona que tenim al costat no ens atrau. En molts casos la rutina està darrere de la pèrdua del desig sexual, de manera que per tornar a alimentar el desig és necessari reinventar-se. No es tracta d'un canvi només en el pla físic i sexual, sinó que pot ser simplement convidar a la nostra parella a sopar o a compartir una experiència nova. En aquest sentit, cal assenyalar per exemple que el desig sexual femení, molt més vinculat amb el component emocional, no té res a veure amb el masculí, molt més centrat en l'aspecte físic i carnal.

Jugar i explorar amb la parella. El sexe és també joc. Qui afronta les relacions sexuals com un mer tràmit cau en un greu error i està abocat a avorrir a la seva parella i a refredar la seva libido i el seu desig sexual. Donar importància a les carícies i als prolegòmens, proposar noves posicions, intentar realitzar les nostres fantasies sexuals, recórrer a joguines sexuals i en definitiva seduir i sorprendre a la nostra parella és fonamental per estimular el desig sexual. També ho és l'espontaneïtat. En aquest sentit, no sempre però sí en ocasions hem d'intentar sorprendre a la nostra parella per deixar enrere la rutina del dia a dia i alimentar el desig sexual ..

Cuida't i míma't. Fer exercici, baixar de pes, portar una alimentació saludable i equilibrada ... també formen part dels hàbits recomanables per estimular la nostra vida sexual i alimentar el desig sexual. Sobre la nostra dieta, cal assenyalar que hi ha aliments que malgrat que no obraran miracles, sí que poden ajudar-nos a millorar la nostra sexualitat. Per exemple els fruits secs, rics en arginina i que augmenten la capacitat erèctil de l'home, però també aliments afrodisíacs com la xocolata o la canyella, que actuen sobre l'hipotàlem i potencien el desig sexual. A més, no hem d'oblidar en aquest apartat la necessitat de tenir una correcta higiene personal, fonamental per gaudir d'una vida sexual completament satisfactòria.

Accepta el teu cos i redueix les teves exigències. Si no aprenem a acceptar el nostre propi cos tal com és, amb les seves virtuts i els seus defectes, mai aconseguirem gaudir d'una vida sexual plena. Les inseguretats són enemigues del desig sexual, així que desfés-te d'elles. Com més segurs ens sentim amb nosaltres mateixos i el nostre cos, més aconseguirem gaudir del sexe. També és fonamental oblidar els prejudicis i reduir les teves exigències cap a la teva parella. Per descomptat, hem d'oblidar del que hem vist en pel·lícules porno. El sexe real no té res a veure amb el que es veu en el cinema per a adults.

Comunica't amb la teva parella. Hem deixat aquest consell per al final, però probablement sigui el més important de tots. I és que la comunicació amb la nostra parella és fonamental per augmentar el desig sexual. I ho és per a tots els aspectes de la nostra relació i lògicament també per al pla sexual. Per timidesa o vergonya, moltes vegades ens tallem a l'hora d'explicar al nostre company o companya què és el que ens agrada al llit i les nostres fantasies sexuals. En ocasions, la manca de desig sexual està associada a la manca de plaer que experimenten algunes persones. I de vegades, això és degut precisament a que no s'ha transmès a la parella què és el que realment ens agrada. És important parlar d'aquestes qüestions amb la parella per aconseguir gaudir al 100% de les nostres relacions sexuals.