Diari de Girona

Les conseqüències d´estar assegut molt de temps

Posa't en marxa, el sedentarisme pot provocar múltiples malalties greus

17.07.2015 | 15:07
Seure molta estona pot comportar problemes de salut.
Seure molta estona pot comportar problemes de salut.

Les noves tecnologies ens han facilitat tant la vida que amb un simple clic podem tenir al nostre abast tot el desitjat. No obstant això, aquesta manera de vida pot passar-nos factura en un futur no molt llunyà. I és que passar hores i hores assegut davant del televisor, consultant l'smarphone o, per obligació laboral, davant de la pantalla de l'ordinador, afecta de forma considerable al nostre organisme.

Segons un estudi de la Universitat de Navarra, el sedentarisme està directament relacionat amb la diabetis de tipus 2, els problemes cardiovasculars, l'excés de pes i fins i tot la mort prematura. A més, diversos estudis revelen altres danys que pot provocar en el nostre cos romandre moltes hores assegut:

Degeneració muscular: tant per estar molt temps inactiu com per la forma en que ho fem. Els músculs abdominals i el de l'esquena, deformen la curvatura natural de la columna lumbar. Si a més, creuem les cames, farem que les nostres malucs es tornin més rígides, el que afecta el nostre equilibri i agilitat.

Mala circulació: estar assegut molt de temps facilita l'aparició de venes varicoses, inflamació de turmells i en els casos més greus coàguls a la sang.

Osteoporosi: igual que en el cas de la degeneració muscular la forma en què ens asseiem pot fer que els nostres ossos siguin més trencadissos causa de la falta d'activitat.

Càncer: alguns estudis relacionen el sedentarisme amb un major risc de càncer. Els especialistes asseguren que el sedentarisme augmenta els nivells d'insulina i aquests, al seu temps, el creixement cel·lular.

Després de tot el que s'ha dit, què podem fer per evitar-ho? Els experts recomanen aixecar-se cada hora i caminar un parell de minuts i, sobretot, fer exercici aeròbic després de la jornada laboral com a mínim tres vegades a la setmana: anar en bici, nedar, córrer, ballar, etc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Stop Tabac

Salut

Web de l'ICS.
L´ICS implanta la programació de visites per vacunar-se de la grip a través d´Internet

L´ICS implanta la programació de visites per vacunar-se de la grip a través d´Internet

Es tracta d'una nova funcionalitat per millorar l'accessibilitat als serveis oferts per l'atenció...

Troben una diana contra el càncer de mama més agressiu

Un treball liderat per una investigadora catalana ha trobat un gen sobreexpressat en aquests...

Per què unes persones s´engreixen més que altres si mengen el mateix?

L'alteració de la microbiota es vincula a l'obesitat no tant pel nombre de bacteris que es perden

La Generalitat només pagarà la meitat de la factura als hospitals concertats aquest mes

L'import anual del concert amb els centres sanitaris privats que treballen per a la xarxa pública...

Enllaços recomanats: Premis cinema