L'estiu és el moment de l'any en què més persones viatgen en cotxe. Concretament durant aquestes vacances la Direcció General de Trànsit (DGT) ha estimat que hi haurà 81.500.000 de desplaçaments, un quatre per cent més que l'any anterior.

Els trajectes poden ser llargs i pesats, el que fa que els que vagin de copilot o acompanyants intentin realitzar alguna activitat perquè el temps passi més ràpid, pel que és normal marejar-se.

La plataforma internacional 'AutoScout24' ha ofert una sèrie de consells perquè de cara a les vacances s'evitin els marejos innecessaris al cotxe.

1. No intentis llegir al cotxe. El mareig es produeix perquè la informació que rep el cervell dels sentits, no concorda. El millor és mirar un punt fix en l'horitzó. En aquest cas el paisatge és molt millor opció que qualsevol llibre.

2. Si ets propens a marejar-te, has d'estar assegut en direcció a la marxa. Les furgonetes o caravanes solen tenir seients en direcció contrària, però si ho necessites demana un canvi de seient.

3. El seient de davant sol ser el més demanat per la seva comoditat, però si et marees, no ho dubtis, aquest seient és teu. A la part posterior es noten més els moviments del cotxe, o si viatges amb autobús, com més endavant, millor.

4. El conductor ha de conduir d'una forma tranquil·la i assossegada, sense accelerades ni frenades brusques. Un trajecte calmat ajuda a evitar marejos.

5. Ventilar l'interior del vehicle també alleuja. Cal un ambient lliure, per això és recomanable baixar la finestreta durant un tram del viatge.

6. Parlar, escoltar música cantar, o fins i tot veure una pel·lícula si és de cara, són activitats que fan més amè el trajecte i que no maregen.