L'obesitat s'ha convertit en l'epidèmia del segle XXI. El sobrepès ja no és una qüestió estètica, també de salut. Cada dia són més les malalties que s'associen directament a l'obesitat o a un Índex de Massa Corporal (IMC) elevat, com a problemes cardiovasculars, hipertensió, diabetis o la disminució de la fertilitat, entre unes altres.

Per a moltes persones amb obesitat o un IMC elevat, perdre pes és una autèntica odissea. Amb l'objectiu de facilitar la lluita contra la vida poc saludable a aquelles persones que volen perdre pes i millorar la seva vida neix Minerva, la Unitat de Nutrició i Obesitat de Clíniques Dorsia. En Minerva es poden trobar els últims avanços en cirurgia bariátrica, els tractaments d'obesitat més innovadors i les dietes més eficaces perquè els pacients puguin perdre pes i gaudir d'un estil de vida saludable. Però la labor de Minerva no acaba aquí. Els professionals medico-estètics, endoscopistes, coach, nutricionistes i cirurgians de la nova Unitat de Nutrició i Obesitat de Dorsia no només tenen com a objectiu ajudar a perdre pes, també assessoraran de forma adequada a les pacients perquè no tornin a recuperar-ho, evitant el temut efecte reboti. Gràcies al suport i assessorament de Minerva, les persones amb problemes d'obesitat poden canviar els seus hàbits alimentaris per gaudir d'una vida sana, allunyant-se més i més de l'obesitat i els problemes associats a ella.

Minerva by Dorsia és una unitat especialitzada en tots els tractaments associats al sobrepès i l'obesitat i per tant ofereix els tractaments més capdavanters per acabar amb ell: Baló Gàstric, Mètode POSE (reducció d'estómac sense cicatrius) i el Sleeve Gàstric o Manga Gàstrica.Baló Gàstric

· Gràcies a la seva implantació en l'estómac mitjançant endoscòpia, el pacient aconsegueix una major sensació de sacietat i per tant comença una ràpida pèrdua de pes. Durant els sis mesos que dura el tractament, la reeducació alimentària serà fonamental per canviar el seu estil de vida. El baló gàstric està indicat per a persones amb un índex de Massa Corporal (IMC) superior a 25 i fins a 35 i que hagin augmentat el seu pes a causa d'un canvi en el seu estil de vida, un embaràs o algun trastorn que hagi donat com a resultat un sobrepès poc saludable.Mètode POSE

· El mètode POSE és un procediment sense incisions ni cicatrius. Mitjançant endoscòpia es redueix l'estómac del pacient en un 25% i s'aconsegueix que perdi pes de forma eficaç, evitant l'efecte reboti. Això es deu als plecs que es realitzen en la part superior (fundus) i la part inferior de l'estómac, que aconsegueixen que el buidatge de l'estómac sigui més lent i la sacietat del pacient aparegui abans mentre està menjant. A més, durant tot el procés de pèrdua de pes comptarà amb l'assessorament del metge, el nutricionista, el coach i tot l'equip de professionals de Minerva per aconseguir que compleixi el seu objectiu. El Mètode POSE està indicat per a pacients amb problemes d'obesitat des de fa anys i amb un índex de massa corporal (IMC) d'entre 25 i 35. Amb la reducció d'estómac mitjançant plicatures el pacient aconsegueix perdre pes de forma progressiva i sense tornar a recuperar-ho i sobretot, aprèn a portar una alimentació i uns hàbits de vida saludables per sempre.

Sleeve Gàstric · El Sleeve Gàstric, també conegut com a Màniga Gàstrica, és una tècnica que es realitza mitjançant laparoscòpia, reduint la seva grandària un 80%. Gràcies al Sleeve o màniga gàstrica es redueix significativament la ingesta de menjar en aconseguir la sensació de sacietat ràpidament. D'aquesta forma, els pacients solen perdre entorn del 60 o 70% del sobrepès en un termini de 12 mesos. La qualitat de vida del pacient després de la cirurgia de màniga gàstrica millora significativament. El Sleeve Gàstric és una reducció d'estómac definitiva, per la qual cosa està dirigida a persones amb Índexs de Massa Corporal (IMC) de més de 35 a les quals no els han funcionat durant anys les dietes i altres tractaments per perdre pes.

Des de Minerva, la Unitat de Nutrició i Obesitat de Clíniques Dorsia, ajuden a totes les persones amb problemes de salut a causa del sobrepès al fet que canviïn la seva vida. L'obesitat és la malaltia del segle XXI i encara avui es desconeix a Espanya la dimensió d'aquesta realitat pandèmica. Un objectiu prioritari de la unitat MINERVA, especialitzada en Nutrició i Obesitat, és conscienciar i ajudar a totes les persones a canviar els seus hàbits de vida.