Molt s'ha escrit sobre els efectes positius per al nostre organisme del consum moderat de cervesa. I és que es tracta d'una beguda elaborada a partir d'ingredients naturals -aigua, ordi i lúpulo- i amb baix contingut en calories i en alcohol. A més, no conté greixos ni sucres. En canvi, posseeix una quantitat significativa d'hidrats de carboni, vitamines, fibres, proteïnes i minerals com el silici, potassi, magnesi i sodi, de manera que el consum sense excessos resulta més que recomanable per a la nostra salut.

Malgrat que els efectes beneficiosos de la cervesa per a la nostra salut són coneguts, aquesta beguda mil·lenària que tant arrelament té a Espanya -en el nostre país es consumeixen més de 47 litres per persona a l'any- posseeix també notables bondats per a altres facetes de la nostra vida i que no obstant són menys conegudes. Entre aquestes destaca els beneficis que la cervesa té també per a la nostra salut sexual. I és que a més d'ajudar al nostre cor, als nostres ronyons, als nostres ossos... un consum moderat d'aquesta beguda pot ajudar-nos a aconseguir que les nostres relacions sexuals siguin més satisfactòries.

Encara prendre alcohol és un dels grans enemics del sexe, la veritat és que el cas de la cervesa suposa una excepció. Això sí, hem d'assenyalar de nou que el consum ha de ser absolutament moderat, ja que una ingesta per sobre del que es recomana conduirà irremeiablement a un fracàs al llit.

Els beneficis de la cervesa per al sexe han estat descrits per la terapeuta sexual nord-americana Kat van Kirk, que en el seu llibre 'Una solució al sexe matrimonial: una guia realista per salvar la teva vida sexual', relata algunes d'aquestes bondats.

1. Retarda l'ejaculació precoç. Els fitoestrògens -compostos químics no esteroïdals, que es troben en els vegetals però són similars als estrògens humans- presents en la cervesa no només permeten ajudar que els nostres ossos es mantinguin en bon estat, tal com han constatat nombrosos estudis mèdics, sinó que en el cas dels homes sembla ser que també són responsables de retardar l'arribada de l'orgasme.

2. Augmenta la resistència sexual. Són nombroses les investigacions que han constatat els nombrosos efectes positius que un consum moderat de cervesa té per a la nostra salut cardiovascular. Això significa que els consumidors d'aquesta beguda mil·lenària són capaços de fer més esforços cansant menys, cosa que resulta beneficiós al llit perquè augmenta la durada i la intensitat de les relacions sexuals.

3. És un afrodisíac natural. Molts aliments i begudes posseeixen propietats afrodisíaques. En aquest cas, la cervesa no és una excepció. El seu consum ajuda a reduir les inhibicions ia augmentar la libido i el desig sexual. D'entre les diferents variants de cerveses, diversos estudis indiquen que la cervesa negra és la més apropiada per potenciar els seus efectes afrodisíacs gràcies als seus majors aportacions de ferro -que fa que es produeixi hemoglobina, encarregada de portar oxigen a tot el cos-, el que afavoreix ereccions més llargues i intenses.

4. Major predisposició. Les propietats de la cervesa, que aporta gran quantitat de vitamines del grup B i probiòtics, ajuden a enfortir la salut ia assentar l'estómac. Aquestes propietats ajuden a combatre la pesadesa i per tant faciliten una major predisposició cap a les relacions sexuals.