Consells per dormir tota la nit sense despertar-se

Si et costa agafar el son i et despertes contínuament, hi ha algunes pautes que t'ajudaran

05.12.2015 | 07:22
Consells per dormir tota la nit sense despertar-se

Agafar el son es converteix en un autèntic malson per a moltes persones. Si és el teu cas, hi ha una sèrie de consells perquè et sigui més fàcil dormir tota la nit sense despertar-te.

Segons els experts, hi ha una sèrie de rutines i hàbits que ajuden a evitar els problemes a l'hora d'adormir. Una vida saludable és sempre recomanable però si tens problemes de son pot ser un dels teus millors aliats. Fer exercici i menjar bé són dos dels principals hàbits per assegurar un bon descans durant l'etapa del son.

Els problemes de son afecten milions de persones, que lluiten totes les nits per aconseguir dormir unes hores i estar descansats per al dia següent. Amb els consells que anem a enumerar a continuació aconseguiràs una sèrie de pautes per millorar el propòsit de dormir tota la nit sense despertar-se.

1. Aconsegueix una zona de descans adequada: per garantir un bon descans durant el son és fonamental comptar amb un bon coixí. A més, l'habitació ha d'estar estrictament destinada al descans. Aconsegueix un ambient propici per agafar el son amb un dormitori ordenat, llums tènues, coixí adequada i el citat matalàs que millor s'ajusti al teu fisonomia.

2. Evita distraccions: no és recomanable quedar-se adormit amb la televisió o amb l'ordinador encesos. Els experts recomanen que s'apaguin aquests dispositius mitja hora abans d'anar a dormir. Altrament, el nostre cervell segueix activat per tots els estímuls que generen aquests aparells. El mateix passa si ets dels que es fica al llit amb el telèfon mòbil per consultar les últimes notificacions abans d'anar a dormir.

3. Evita àpats copiosos abans d'anar a dormir: si et vas al llit amb l'estómac ple et costarà agafar el son i, probablement, passis la nit donant voltes al llit. Per garantir un bon descans te n'has d'anar a dormir havent fet la digestió i amb el cos lleuger per garantir un bon descans i evitar haver de llevar a la nit.

4. Practica esport: realitzar exercici físic amb assiduïtat t'ajudarà a dormir millor. Les persones actives físicament dormen millor ja que el seu cos està cansat quan es fica al llit i, d'altra banda, tot el seu sistema circulatori funciona millor pel que ajuda a un bon descans per les nits.

5. Dieta saludable: menjar bé ens ajuda a totes les facetes de la nostra vida. Portar una dieta saludable t'ajudarà a conciliar millor el son i a descansar millor a les nits.

7. Evita la cafeïna a les nits: és recomanable reduir el consum de begudes amb cafeínas a mesura que s'acosta l'hora de ficar-se al llit. D'aquesta manera, estaràs reduint els efectes de la cafeïna i aconseguiràs dormir millor.

8. Rutina i horaris: si tots els dies vas a dormir, més o menys, a la mateixa hora, el teu cos assumirà una rutina del son. Els costums repetits ensenyen al teu cos i amb el somni passa el mateix. Intenta anar-te tots els dies al llit a la mateixa hora i així veuràs com poc a poc et va costant menys quedar-te adormit i descanses millor tota la nit.

9. Migdiades curtes: si no pots prescindir de la migdiada després de dinar has d'intentar que aquest descans sigui curt. Tingues en compte que si fas dues hores de migdiada després de dinar, no pots pretendre ficar-te al llit a les 11 de la nit i caure rendit com un nen. La migdiada és recomanable sempre que no sigui superior a 20 minuts. D'aquesta manera, aconseguiràs descansar al migdia i quan arribi la nit ja tornaràs a estar prou cansat com per agafar el son amb facilitat.

10. Exercicis de relaxació: la relaxació t'ajudarà a ficar-te al llit molt més descansat i amb el cos i la ment alliberats de tensions. L'estrès és el pitjor enemic del son així que si fas uns senzills exercicis de relaxació abans de ficar-te al llit, les teves hores de son es veuran recompensades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema