Aliments que t´ajuden a eliminar nicotina de l´organisme

Et descobrim les fruites i hortalisses que, per les seves propietats, són ideals per dir adéu al tabac

23.02.2016 | 07:11
Alguns aliments et poden ajudar a dir adéu al tabac.
Alguns aliments et poden ajudar a dir adéu al tabac.

Si estàs pensant en deixar de fumar i vols oblidar-te dels efectes de la nicotina, has de saber que hi ha una sèrie d'aliments que t'ajudaran en aquesta tasca. La nicotina és una substància produïda per la planta del tabac i és la responsable, entre unes altres, de l'addicció a fumar. Per això, si el que vols és eliminar aquesta substància del teu organisme el primer que has de fer és començar per la teva dieta.

La nicotina es queda a l'organisme dels fumadors i els fa més difícil la tasca de deixar de fumar. Per desfer-te d'aquesta substància i començar una vida allunyada del tabac, apunta't aquesta llista d'aliments. La majoria d'ells són fruites i hortalisses, ideals per depurar l'organisme, tot i que l'aigua també es convertirà en la teva millor aliada per reposar el teu cos dels efectes del tabac.

Taronges
La nicotina fa que baixin els nivells de vitamina C en l'organisme. Per això, es recomana el consum de taronges, que són una font molt important d'aquesta substància.


FOTO: Getty Images

Llimones
Per reduir els efectes de la nicotina a la pell és recomanable ingerir llimones dues o tres vegades a la setmana. D'aquesta manera, les cèl·lules de la teva pell es regeneraran gràcies als efectes de la vitamina C.

Kiwis
El kiwi és una de les fruites amb més propietats. Els seus alts nivells en vitamines A, C i I fan d'aquesta fruita una de les més apropiades per depurar l'organisme i deixar-lo ben net. Cal tenir en compte que, al fumar, els nivells de les vitamines citades anteriorment es veuen rebaixats considerablement.

Nabius
La nicotina fa que pugin els nivells de sucre i gràcies a fruits com aquests aconseguiràs compensar-los.


FOTO: Getty Images

Granades
La nicotina redueix els nivells d'oxigen a la sang, per aquest motiu les magranes són ideals per combatre aquests efectes. Els seus efectes sobre la circulació de la sang fan que sigui una fruita perfecta per regenerar els teus glòbuls vermells.

Bròcoli
Els efectes depuratius d'aquesta hortalissa són altament coneguts. La vitamina B, principal component d'aquest aliment, és el millor combatent contra els efectes del tabac. El mateix fa la NRF2, una altra substància de la qual el bròcoli en posseeix grans nivells.

Espinacs
L'àcid fòlic, present en els espinacs, és perfecte per eliminar la nicotina de l'organisme.


FOTO: Getty Images

Pastanagues
Les vitamines A, C i K ajuden a enfortir les nostres defenses. D'aquesta manera, és més fàcil actuar contra els efectes nocius de la nicotina.

Col
Les propietats antioxidants de les cols es converteixen en un aliat indispensable per aquells que volen oblidar-se del tabac.

Aigua
És prou conegut per tothom que el cos es deshidrata després de fumar. Per això, és recomanable beure molta aigua perquè sigui més fàcil abandonar aquest hàbit i netejar l'organisme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Stop Tabac

Salut

Per què unes persones s´engreixen més que altres si mengen el mateix?

L'alteració de la microbiota es vincula a l'obesitat no tant pel nombre de bacteris que es perden

La Generalitat només pagarà la meitat de la factura als hospitals concertats aquest mes

L'import anual del concert amb els centres sanitaris privats que treballen per a la xarxa pública...

Un de cada quatre càncers detectats entre les dones gironines és de mama

Un de cada quatre càncers detectats entre les dones gironines és de mama

Una de cada catorze dones té risc de patir aquest tipus de càncer abans dels 75 anys

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Enllaços recomanats: Premis cinema