Esprémer mitja llimona en un got d'aigua és un gest simple que pot convertir-se en un hàbit més que saludable i encara que l'àcid de la llimona en teoria pot deteriorar l'esmalt de les dents, no ho farà més que l'àcid carbònic dels refrescos, i restant a més les calories afegides d'aquest tipus de begudes si ho fem servir com a alternativa.

Des de la pàgina web de la nord-americana Clínica Cleveland ens proporcionen 7 motius pels quals incloure la llimonada casolana entre les rutines diàries pot esdevenir un potenciador de la nostra salut i benestar:

1. Digestió més lleugera

L'àcid ajuda a descompondre els aliments. Per aquest motiu el nostre estómac està ple d'àcid. L'àcid de la llimona podria ser especialment útil per ajudar els àcids estomacals, que disminueixen amb l'envelliment.

2. Ajuda a mantenir-se hidratat

La majoria de nosaltres no beu la suficient aigua. Una llimonada diàriament és una forma senzilla de començar el dia amb el peu dret. Com saber si beus prou? Quan la teva orina és gairebé clara.

3. Un afegit a la pèrdua de pes

Estem fets de rutines. Considera l'impacte de reemplaçar el teu cafè del matí amb llimonada. No només una vegada sinó potser fins a 20 vegades al mes i multiplica això per 10 anys. La teva circumferència de cintura t'ho agrairà.

4. Evita l'oxidació

Les llimones contenen fitonutrients o substàncies que protegeixen al cos de la malaltia. Aquests fitonutrients tenen poderoses propietats antioxidants, el que prevé de l'oxidació o ens protegeix de l'envelliment des de l'interior.

5. Proporciona una dosi saludable de vitamina C

Esprem mitja llimona a l'aigua. Afegeixes així amb prou feines 6 calories i aconsegueixes més d'una sisena part de la quantitat diària de vitamina C que necessitem per protegir-nos del dany cel·lular i per reparar les lesions.

6. Proporciona un afegit de potassi

Sense aquest mineral, el teu cos no podria funcionar de forma adequada. És necessari per a la comunicació nerviosa muscular i transporta nutrients i deixalles. El potassi també contraresta alguns dels efectes de la sal sobre la pressió sanguínia.

7. Ajuda a prevenir els càlculs renals

La llimonada ajuda a prevenir aquestes doloroses pedres renals en els que tenen deficiència de citrat urinari, una forma d'àcid cítric. A més i més important, el major consum de fluids ajuda a prevenir la deshidratació, una causa comuna de les pedres al ronyó.