Dormir és un dels majors plaers de la vida per a moltes persones. Els experts recomanen dormir vuit hores per aconseguir un nivell de descans òptim. No obstant això, no tots aconsegueixen descansar com és degut i la falta de son els afecta el seu dia a dia.

La veritat és que dormir malament pot tenir conseqüències molt negatives per a la salut. Més enllà del cansament que suposa, també pot augmentar el risc de desenvolupar problemes metabòlics com diabetis i malalties del cor.

A més, també cal tenir en compte que quan dormim netegem la nostra memòria a curt termini, de manera que, el fet de no agafar bé el son, pot provocar que la nostra capacitat d'assimilar coneixements es vegi reduïda.

A continuació, presentem 5 conseqüències que provoca a la nostra salut dormir malament:

1. Augmenta l'estrès

Quan no dormim bé estem més tensos i irascibles. Això provoca un augment en el nostre nivell d'estrès i disminueix la capacitat de concentració. A més, si els problemes per dormir es converteixen en habituals, tenim més probabilitats de patir alguna malaltia psiquiàtrica.

2. Pot provocar diverses malalties

Un dels primers símptomes que pot aparèixer per no poder agafar el son és el dolor estomacal, ja que el nostre sistema digestiu també es veu alterat. A més, la falta de son limita la capacitat del nostre organisme per processar la glucosa. Això provoca que els nivells de sucre en sang pugin, afavorint l'aparició de diabetis. També tenim més probabilitats d'agafar refredats o grips.

3. Efectes en la memòria

Com dèiem anteriorment, quan dormim netegem la nostra memòria a curt termini. Per això, les persones que dormen malament veuen reduïda la seva capacitat d'assimilar coneixements. A més, també pateixen pèrdues de memòria.

4. Risc d'accidents

Segons un estudi de la Fundació Nacional del Son dels EUA, les persones que dormen poc o malament tenen major risc de patir accidents de trànsit a causa dels efectes que la falta de son genera en la coordinació ocular.

5. Baix estat d'ànim

Quan no dormim bé estem més tristos i patim més canvis d'humor. Això pot derivar en depressions o quadres d'ansietat.