Cada vegada és més freqüent entre els homes eliminar el borrissol corporal, ja sigui per necessitat, per estètica o per exigències de la seva professió o dels seus entreteniments. La depilació masculina divideix els homes en dos grups; els que no volen renunciar a la seva genètica i presumeixen de pèl com diu el refrany (l'home com l'ós, com més pelut més bell); i els que prefereixen lluir la seva pell fina i suau, lliure de pèls.

La paradoxa de la moda actual és que mentre les cares es cobreixen amb barbes, en els cossos s'imposa una depilació que arriba a la seva màxima esplendor amb l'arribada de l'estiu. Passat de moda el tipus metrosexual, s'imposa el trimming o podat, és a dir no es porta ni l'excés ni l'escassetat de borrissol. A més, la depilació masculina ha de ser moderada segons l'edat: la depilació no afavoreix igual a un jove atlètic que a un home de mitja edat amb panxa.

A continuació, et mostrarem quines són les formes de depilació i els avantatges i inconvenients que cadascuna d'elles presenta.

Cera en tots els seus estats

Hi ha tres tipus de cera que s'adapten a cada tipus de pell: calenta, freda i tíbia. Si t'atreveixes amb la cera, la primera vegada és recomanable que et retallis una mica el borrissol. És molt important que segueixis les instruccions. Si per contra, prefereixes caminar sobre segur i tens por que se t'irriti la pell, pots anar la primera vegada a un centre estètic perquè un especialista ho faci per tu.

L'avantatge és que a l'arrencar el borrissol des de l'arrel, aquest triga entre 2 i 3 setmanes a tornar a sortir. L'inconvenient és que és una tècnica dolorosa.

Maquineta elèctrica

És una forma de depilació senzilla i que pot durar fins a 3 setmanes ja que extreu el borrissol des de l'arrel. La forma correcta de passar la maquineta és fent-ho en sentit contrari al creixement del pèl. Existeix una gran varietat de màquines així que tria l'aparell que millor s'adapti a tu, i tingues en compte si tens la pell sensible o no.

L'avantatge és que és senzill, ràpid i que pot durar diverses setmanes. El desavantatge és que els pèls es poden enquistar sota la pell i pot ser una mica dolorosa.

Fulla

Has de considerar que no és el mateix afaitar el rostre que el pit, per la qual cosa els moviments han de ser diferents. Aplica una crema hidratant a la zona depilada per calmar la pell.

L'avantatge és que és un mètode ràpid, econòmic i indolor i el desavantatge és que al no arrencar el pèl des de l'arrel, el borrissol es torna més dur i creix al cap d'un parell de dies. A més, el 62% dels homes espanyols ha sofert ferides rasurant-se el cos i sent picor quan el pèl comença a créixer.

Crema depilatòria

Les cremes depilatòries són molt fàcils d'aplicar: cal estendre-la uniformement per l'àrea que es vulgui depilar, esperar uns minuts (els que indiquin en les instruccions) i retirar-la amb una espàtula. És important aclarir amb abundant aigua després, per eliminar tot rastre de crema.

Els avantatges són que aquestes són molt fàcils d'aplicar, són econòmiques, és un mètode indolor i el procés es fa ràpid. El desavantatge és que el pèl pot sortir dur, així com poden aparèixer granets. L'olor desagradable és un altre inconvenient.

Làser

La llum que s'aplica sobre la pell destrueix el fol·licle, de manera que, el pèl que creix es va fent cada vegada més fi i feble fins que desapareix. És una tècnica permanent i de les més sol·licitades.

Les millors zones a tractar amb aquest mètode són els engonals, aixelles, cames i avantbraços (àrees on les hormones no influeixen). En la resta de les zones (regió lumbar, esquena, tòrax, coll i rostre) és una mica més difícil; no obstant això, es poden obtenir molt bons resultats si es repassa cada sis mesos.

Els avantatges d'aquest mètode són clares ja que proporcionen el màxim temps sense borrissol. Inconvenients: cal tenir molta paciència i diners, ja que és una tècnica cara. I d'altra banda, cal tenir especial cura si es té la pell molt sensible, ja que podria produir cremades i greus problemes.