Les mans són, juntament amb el coll i l'escot, una de les 'zones oblidades' del cos. Moltes vegades ens oblidem d'elles pensant que no necessiten cap cura especial, però la pell de les mans és molt delicada.

Les mans són una de les poques parts del nostre cos que reflecteixen amb crueltat el pas del temps. La pell d'aquesta zona tendeix a la sequedat, no compta amb glàndules sebàcies i està exposada diàriament a tot tipus d'inclemències.

Per tots aquests condicionants, et donem una sèrie de claus perquè aprenguis a cuidar les teves mans.

Les mans revelen la teva edat

Al final, per moltes cremes de mans que utilitzis, les mans no poden amagar la teva edat. Les taques que apareixen en aquesta zona no poden evitar-se, però si que poden reduir-se amb especial atenció.

L'exposició directa al sol facilita l'aparició d'aquestes taques. Per això cal que quan vagis a la platja utilitzis una crema amb un alt factor de protecció en aquesta part del cos.

Per evitar que apareguin més taques a les mans necessitaràs mantenir-les ben hidratades, tant per fora com per dins. Utilitza cremes especials per a aquesta zona del cos i beu molta aigua per eliminar toxines i evitar l'envelliment general de la pell i de les cèl·lules.

Si portes una dieta equilibrada i rica en aliments antioxidants, les taques de les mans podran desaparèixer i aconseguiràs que no n'apareguin de noves ja que aquest tipus d'aliments t'ajudarà a mantenir la pell sana i jove.

Les teves mans mostren que treballes

Les mans diuen molt del nostre treball. Si tens la pell d'aquesta zona endurida, significarà que la teva activitat professional és més aviat física o que treballes dur al gimnàs. Per contra, unes mans suaus i poc endurides revelen que es tracta d'una professió menys exigent.

Si vols evitar les dureses a les mans, has de recordar que és millor prevenir que curar. A la teva feina o al gimnàs hauràs d'utilitzar uns guants amb coixinets apropiats per a les teves mans.

Però si tot i així segueixes patint aquest problema, el millor que pots fer per eliminar les dureses i les durícies de les mans és llimar-les. Primer remulla les teves mans amb aigua tèbia durant uns 10 minuts. Si les durícies són molt dures, pots afegir una mica de vinagre de poma per estovar-les. Després, frega amb una pedra tosca, encara que no molt fort per no retirar més capes de pell de les necessàries. Finalment, renta les mans i aplica una crema hidratant per evitar la sequedat.

Si el que et preocupen són les cicatrius, pots dissimular o acabar amb elles aplicant sobre les mateixes alguns remeis casolans com àloe vera o una barreja de sucre i mel. Un altre truc per fer desaparèixer les cicatrius de les mans és ocultar-les del sol, especialment a l'estiu, perquè no s'enfosqueixin.

Les ungles reflecteixen la teva salut

Les ungles poden revelar el teu estat de salut amb un simple cop d'ull. Si estan febles i trencadisses, vol dir que la teva alimentació és deficient en vitamines. Si apareixen punts blancs sobre elles, vol dir que han patit petits cops dels que ni tan sols t'has adonat.

Per enfortir les ungles, a més de millorar la teva alimentació, pots hidratar-les, submergint-les en algun tipus d'oli durant uns 10 minuts. L'oli d'oliva és el millor hidratant per a les ungles, el de ricí és alt en vitamina E i el d'ametlles té poderosos beneficis naturals.

Si t'agrada portar les ungles pintades, és millor que de tant en tant les deixis un temps sense pintar perquè els porus no s'obstrueixin i no es debilitin. A més, també pots utilitzar un enduridor d'ungles, tant si les pintes per sobre o si les deixes al natural.

Com que és una zona delicada, és millor que utilitzis els productes adequats per a les mans. Per protegir les mans, les cremes que utilitzes a la resta del cos no són suficients. No obstant això, si és cert que alguns productes per la cara poden ajudar-te a cuidar les teves mans i enfortir les ungles.

Generen una bona impressió

Les mans ben cuidades, hidratades i amb les ungles netes juguen un paper important a l'hora d'acudir a un esdeveniment, una entrevista de treball o qualsevol altra situació que requereixi d' "una primera impressió".

Unes mans netes, suaus que no tinguin les ungles mossegades ni pintades de colors cridaners són clau per a generar una imatge seriosa i professional.