Trucs per dormir bé a l'estiu

La calor pot ser el pitjor enemic de les persones amb problemes per agafar el son

13.07.2016 | 16:58
Trucs per dormir bé a l'estiu
Trucs per dormir bé a l'estiu

Aconseguir dormir bé pot ser més complicat a l'estiu, amb l'arribada de la calor. Moltes persones pateixen problemes per agafar el son i aquest problema augmenta amb la pujada de les temperatures.

Si per a tu dormir bé a l'estiu és una autèntica tortura, et proposem una sèrie de pautes que t'ajudaran a descansar millor.

Oblida't de donar voltes i més voltes, de la visites a la cuina, d'aquest glop d'aigua al mig de la nit, etc. Apunta't els trucs que et detallarem a continuació i dorm com un tronc durant els mesos d'estiu, quan la calor apreta i els termòmetres marquen màxims.

Evitar sopars copiosos abans d'anar-se'n al llit: el sopar s'ha de fer dues hores abans de dormir per evitar anar al llit durant la digestió. A més, l'últim menjar del dia ha de ser lleuger i gens greixos.

Dutxa per refrescar-se abans de dormir: passar per la dutxa o fer un bany relaxant abans de ficar-se al llit ajuda a eliminar tensions i conciliar així més fàcilment el son.

No beguis cafè a les hores prèvies a ficar-te al llit: La cafeïna i la teïna són substàncies estimulants que poden causar insomni, pel que no són gens recomanables si ja hi ha problemes per dormir.

Estableix rutines per anar a dormir: És important acostumar-se a anar al llit a la mateixa hora tots els dies, ja que així s'imposa un horari al cos. També es recomana, si és possible, aixecar-se a la mateixa hora.

Oblida els problemes i pensa en positiu abans de ficar-te al llit: D'aquesta manera s'eliminen les possibles alteracions o problemes que poden provocar-nos dificultats per dormir i es concilia millor el son.

Utilitza roba còmoda i lleugera per dormir: opta per peces de cotó que ajudin a transpirar i que no et premin. Aquests elements t'ajudaran a agafar el son.

Evita que la calor es concentri a l'habitació en la qual vas a dormir: mantingues l'habitació airejada perquè l'ambient que es respiri a l'hora de ficar-te al llit sigui agradable.

Deixa el mòbil lluny: evita consultar les xarxes socials o altres llocs a Internet abans d'anar a dormir. Si mires el mòbil just abans d'anar-te'n al llit, et serà més difícil desconnectar i quedar-te adormit ràpidament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Stop Tabac

Salut

Per què unes persones s´engreixen més que altres si mengen el mateix?

L'alteració de la microbiota es vincula a l'obesitat no tant pel nombre de bacteris que es perden

La Generalitat només pagarà la meitat de la factura als hospitals concertats aquest mes

L'import anual del concert amb els centres sanitaris privats que treballen per a la xarxa pública...

Un de cada quatre càncers detectats entre les dones gironines és de mama

Un de cada quatre càncers detectats entre les dones gironines és de mama

Una de cada catorze dones té risc de patir aquest tipus de càncer abans dels 75 anys

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Enllaços recomanats: Premis cinema