Consells per tractar la pell de les cremades solars

Durant l'estiu estem completament exposats al sol i això pot portar problemes greus per a la nostra pell

08.08.2016 | 07:18
Consells per tractar la pell de les cremades solars
Consells per tractar la pell de les cremades solars

A l'estiu tots ens exposem al sol; fins i tot aquells que defugen de la platja o la piscina corren el risc de cremar-se pel simple fet de passejar o prendre alguna cosa en una terrassa. És molt important conscienciar-se que cal posar-se protector solar, principalment en la cara, i a diferència de les creences populars, no només a l'estiu sinó tot l'any.
 
Però a més, cal cobrir aquestes parts que queden exposades als rajos del sol amb crema protectora abans de sortir de casa. Són moltes les persones que per una distracció o perquè han estat massa temps prenent el sol han patit alguna cremada a la pell. A continuació t'oferim una sèrie de recomanacions que et poden alleujar les molèsties que generen les cremades. No obstant, recorda que encara que la pell es recupera, té memòria i qualsevol cremada és nociva al llarg del temps en el nostre organisme, així que posa't protecció i no t'excedeixis amb els raigs solars.

Aftersun

És recomanable utilitzar l'aftersun cada vegada que tornem de la platja o la piscina. És important aplicar-ho en lloc de la crema hidratant corporal. Els aftersuns refresquen i descongestionen la pell, nodreixen l'epidermis, restablint l'equilibri de la pell... El seu ús ajuda a preservar la joventut de la pell, reconstruint les defenses.
 
A més, l'afersun fa que el bronzejat sigui més durador. L'acció hidratant i suavitzant impedeix que la pell es descami. El retinol estimula la renovació cel·lular unificant l'epidermis, la qual cosa motiva un bronzejat més brillant i uniforme. Així que no t'oblidis de la importància d'un bon aftersun a l'estiu

Àloe vera

El suc que desprenen les fulles d'aquesta planta és perfecte per a qualsevol cremada i no només perquè la seva textura fresca i gelatinosa alleuja el dolor, sinó també perquè gràcies a les seves propietats ajuda a regenerar la pell.
 
És molt recomanable tenir una planta d'aloe vora a casa, perquè a més no exigeix massa atencions i les seves fulles es converteixen en un remei per a infinites molèsties. De totes maneres, sempre pots adquirir una pomada d'aloe vora amb la qual notaràs els mateixos efectes; això sí, compre'n una que tingui una alta concentració.

Civada

Pots utilitzar-la de moltes maneres: fent una preparació manual, en gel o en crema però la propietat de la civada és que t'ajudarà a evitar la coïssor de les cremades. Després d'aplicar-te la civada en la pell cremada notaràs un efecte tranquil·litzador i relaxant.

Iogurt fred

Els àcids grassos i els lactis tenen propietats calmants, així que són un eficaç remei per alleujar el dolor d'una cremada pel sol. Unta una gassa de cotoó amb iogurt fred i aplica-ho amb cura a la pell cremada durant 20 minutos. A continuació, renta bé la zona amb aigua freda.
 
 
Durant les 48 primeres hores beu moltíssima aigua. Una cremada en la pell va unida a una important pèrdua de líquids en l'organisme així que és fonamental beure aigua o sucs per compensar aquesta deshidratació. Si sofreixes cremades a causa del sol, allunya't dels rajos durant almenys dos dies. Quan la cremada és greu i hi ha butllofes en més del 20% del cos, has d'acudir al metge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Stop Tabac

Salut

Per què unes persones s´engreixen més que altres si mengen el mateix?

L'alteració de la microbiota es vincula a l'obesitat no tant pel nombre de bacteris que es perden

La Generalitat només pagarà la meitat de la factura als hospitals concertats aquest mes

L'import anual del concert amb els centres sanitaris privats que treballen per a la xarxa pública...

Un de cada quatre càncers detectats entre les dones gironines és de mama

Un de cada quatre càncers detectats entre les dones gironines és de mama

Una de cada catorze dones té risc de patir aquest tipus de càncer abans dels 75 anys

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Enllaços recomanats: Premis cinema