Un estudi dut a terme per científics nord-americans, publicat al 'New England Journal of Medicine' i recollit per la BBC, ha mostrat que tenir a prop animals de granja, com ara cavalls, pot ajudar a prevenir l'aparició d'asma en els nens.

Aquesta és la principal conclusió d'un treball en el qual s'han analitzat a nens Amish, una regió de Estats Units en la qual encara es fan servir cavalls per a l'agricultura i el transport, i als de Hutterite, una població que utilitzen mètodes de cultiu més moderns però que comparteixen ascendència genètica similar amb els ciutadans Amish, a més de seguir una semblança estil de vida.

Així, després d'analitzar a ambdues poblacions, els investigadors van descobrir que mentre que el 21,3 per cent dels nens de Hutterite patia asma, la prevalença d'aquesta malaltia descendia fins al 5 per cent en Amish.

En concret, els nens de Amish tenien més neutròfils, glòbuls blancs crucials en la lluita contra les infeccions, així com un menor nombre de cèl·lules sanguínies que promouen la inflamació al·lèrgica.

Per això, els investigadors nord-americans creuen que el sistema immunitari dels nens havia estat reforçat pels microbis dels animals de la granja presents en la pols domèstica dels nens de Amish.

Com més a prop, més protecció

"Ni els uns ni els altres tenen les cases brutes, sinó que ambdues estàs ordenades. No obstant això, a Amish les granges estan més a prop de les cases i els nens corren descalçats tots els dies per dins i fora d'elles d'elles", ha argumentat el president de Genètica Humana de la Universitat de Chicago i coautor del treball, Carole Ober.

De fet, un estudi realitzat en 2015 a Suècia, publicat a 'JAMA Pediatrics', va mostrar que l'exposició a un gos en el primer any de vida està relacionada amb un 13 per cent menys de risc de patir asma, i que viure en una granja semblava oferir una protecció encara més gran.