El Grup d'Enginyeria Biomèdica (GIB) de la Universitat de Sevilla ha dissenyat un sensor intel·ligent per detectar caigudes en persones grans que envia automàticament un missatge d'alarma als serveis sociosanitaris i que també confirma aquest avís d'assistència al propi usuari.

"Es tracta d'un petit pegat que es col·loca a l'esquena a l'altura del sacre, que posa en contacte a l'usuari i al personal sanitari en cas de caigudes", ha explicat en un comunicat la catedràtica de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de Sevilla, Laura Roa.

La investigadora ha confiat que aquest dispositiu "es pugui incorporar en un futur al sistema de salut pública i sigui accessible per a tots els ciutadans".

El Grup d'Enginyeria Biomèdica de la Universitat de Sevilla treballa en el disseny i desenvolupament de dispositius i sistemes intel·ligents per al control supervisat i personalitzat de la cura de la salut, mitjançant l'aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació en els processos de la cura de la salut.