El risc d'incendi a la província segueix sent elevat. Si bé no es troba en la situació del juliol passat quan es va haver de prohibir l'accés al massís del Montgrí la situació encara és delicada, sobretot a la Selva, el Baix Empordà i bona part del Gironès. La Direcció General de Protecció Civil ha sol·lictats màxima prudència en tot l'entorn forestal i recomana que es truqui immediatament al 112 si es veu una columna de fum.

Les zones on hi ha més possibilitat que es declari un foc es troben a les urbanitzacions boscoses, per això Protecció Civil insisteix en la necessitat de mantenir les parcel·les netes a fi que les flames no trobin combustible fàcil que alimenti el foc i provoqui un gran incendi forestal.

Protecció Civil preveu que la situació de risc s'allargui durant el cap de setmana davant la pujada de temperatures màximes i les humitats relatives mínimes baixes en diverses zones del territori. Cal afegir que per al cap de setmana hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya de calor per temperatures màximes extremes a tot l'interior de la meitat oest de Catalunya.

Protecció Civil recorda que l'època de risc d'incendi forestal continua vigent i demana la col·laboració ciutadana, extremar les precaucions en les activitats a l'entorn de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com llençar burilles des d'un vehicle encara que semblin apagades, deixar deixalles o qualsevol resta en entorn boscós o a prop d'aquest.

Les comarques de Ponent i de les Terres de l'Ebre són, ara per ara, les que presenten un risc extrem de patir un greu incendi forestal perqué la situació climàtica encara està resultant més severa de la que es respira a la província. En especial a la Segarra, el Segrià, la Terra Alta i l'Alt Camp.