Ara que comença el setembre i que tots ens tornem a posar les piles i tornem a començar us proposo un exercici, que es podria convertir en una mena de propòsit per aquest curs que comença.

Us proposo una reflexió al voltant del desig. Concretament, al voltant del desig sexual. A vegades passa que la vida va molt de pressa i ens anem allunyant d'allò que desitgem.

No tenim temps. El dia a dia s´imposa. Les rutines. A vegades, rutines molt antigues que estan tan instaurades que ja no ens atrevim a canviar.

Us proposo, per uns minuts, prescindir de tot això: de les presses, dels projectes, de les urgències, del dia a dia que corre tant. Per pensar, només per pensar -però per pensar de veritat, a poc a poc, amb cos i ànima.

Només us proposaré una pregunta, que jo la plantejo a nivell sexual però que, ben pensat, es podria aplicar a altres camps. I aquí va. Llegeix, i després tanca els ulls i demana't:

Què desitjo?

Us la tornaré a fer, per si heu anat molt de pressa i no hem tingut temps de contestar. Què desitges, al llit? Què t'agradaria fer? Sí, sí, t'ho pregunto a tu, lector, o lectora. Sí, a tu. Què desitges? Hi ha alguna cosa que t'agradaria molt de fer i no fas? Alguna cosa que et ve al cap cada vegada que tens una relació sexual? «Ai, si pogués...», «M'encantaria que ara... però és que...»

Tens aquests pensaments, quan estàs al llit amb la teva parella? O amb qui sigui? Que tinguis aquests pensaments no és una bona notícia.

Vol dir que no t'atreveixes a deixar-te anar, a fer allò que desitges, allò que t'agradaria tant. Ets conscient que els anys van passant? I que passen molt de pressa?

Però hi ha una cosa bona, i és que si te n'adones -ho estàs fent, ara mateix?- això ho pots canviar, i ho pots canviar en la pròxima relació sexual.

Ho havies pensat? Què passaria si li dius a la teva parella: «mira, em fa molta vergonya dir-t´ho -perquè fa deu anys que tenim les relacions sexuals de la mateixa manera i et pensaràs que m´he trastocat, per exemple-, però la veritat és que m'encantaria... (tal cosa)».

Si dir-ho és massa difícil, fes-li saber. Un gest. O comença-ho a fer, molt a poc a poc, a veure com respon. O respira fondo i deixa-li anar per whatsapp. A veure què passa. Segurament la vostra sexualitat farà un gir.

Va, fes-ho, que la vida corre corre i si ho fas tot serà més divertit i immensament més interessant. Bona reentré.