L'organització de consumidors OCU ha detectat diferències de preu de fins a 200 euros en cremes hidratants facials d'una qualitat similar.

En l'estudi de l'OCU, que compara 17 cremes hidratants que s'anuncien per a tot tipus de pells o pells que van de normals a mixtes, es diu que totes elles "compleixen amb el seu objectiu, encara que en capacitat d'hidratació cap destaca sobre les altres ".

"No obstant això pel que fa a preus, les diferències són abismals, amb el que es paga per l'última crema de l'anàlisi, es poden comprar 75 pots de la crema hidratant que obté els millors resultats", afegeix l'estudi.

En concret, es refereix a la millor classificada que és la crema Cent, del Lidl, amb un preu de 2,99 euros, i La Mer, que costa 225 euros.

Després de la millor classificada, l'estudi situa a Vichy, Garnier Skins Naturals, Nivea, Avene i La Roche Posay.

En els últims llocs, amb classificació de qualitat mitjana, se situen Vitesse, Deliplus i La Mer, que tanca la llista de les cremes analitzades.

Resultats correctes per a tots els productes

OCU explica que ha enviat al laboratori 17 cremes hidratants per mesurar mitjançant tècniques rigoroses i amb l'aval científic la qualitat de les mateixes, incloent en la valoració de resultats una prova d'ús i l'anàlisi de l'etiquetatge.

Per dur a terme aquesta anàlisi, OCU no ha tingut en compte la publicitat, l'envàs i les seves característiques o les condicions de venda (ubicació a botiga, assessorament), circumstàncies a què dediquen una gran inversió dels fabricants, afegeix l'organització.

"Els resultats obtinguts són correctes per a tots els productes, cap crema suspèn; tots milloren la hidratació de la pell, encara que cap destaca molt per sobre dels altres: 11 cremes obtenen la categoria de bona, sis es troben a una categoria acceptable".

L'OCU destaca que els resultats demostren que el producte més car, ni hidrata ni convenç més que els altres.

"És per tant recomanable comprar les cremes més barates, on per pocs diners es tenen els mateixos efectes i no penetren més enllà de les capes superficials de la pell", indica.

A més, recomana no fer cas de la publicitat, ni de mencions com hipoalergènic o amb control dermatològic perquè cada fabricant els fa servir al seu gust, i assenyala que per tenir una protecció solar adequada cal utilitzar una crema específica.