La liposucció va ser ideada per un ginecòleg francès per evitar les grans cicatrius que deixava l'extirpació de cúmuls de greix en el cos.

Al principi s'utilitzaven cànules molt amples, però avui dia són més estretes i s'aconsegueixen uns resultats excel·lents. Es tracta d'una de les cirurgies plàstiques més comunes a tot el món, però desperta certs dubtes entre les persones que s'hi sotmeten a.

El Doctor Mato Ansorena, director de les clíniques que porten el seu nom ens aclareix els mites i veritats sobre aquest mètode quirúrgic:

1. Es tracta d'una intervenció quirúrgica molt arriscada si no es fa en un centre amb experiència. És important que la intervenció es realitzi en un ambient hospitalari amb les màximes garanties i un cirurgià plàstic amb experiència. Si té pensat realitzar aquesta intervenció, asseguri's de qui, on i com ho fan. La liposucció és l'única tècnica quirúrgica en cirurgia estètica amb un percentatge important de mortalitat.

2.Cirurgià plàstic, estètic i reparador és el mateix que cirurgià estètic. Mentida. És indispensable que acudeixi al primer i no a l'últim, ja que cirurgià estètic és un títol que no està reconegut per cap Ministeri. No s'operi amb altres especialistes.

3. La lipoescultura és la tècnica recomanada. Existeixen diverses tècniques per modelar el cos, però la més segura i efectiva és la lipoescultura, que elimina l'excés de greix corporal ben connectada a un aspirador o a una cànula. D'aquesta manera s'obté un resultat més proporcionat.

4. Les noves tècniques ofereixen majors avantatges. Mentida. Tot i que van sortint noves tècniques, cap ofereix grans avantatges. De fet, té més inconvenients per les complicacions que puguin sorgir. Els ultrasons, la liposucció làser o la criolipòlisi no són millors que la liposucció.

5. L'anestèsia és important. Dependrà de les zones a tractar que l'anestèsia sigui local o general. Encara que no és necessari l'ús d'anestèsia general, és l'ideal. Sobretot si es tracten diverses regions. L'anestèsia local pot ser molt dolorosa i perillosa

6. El preu no importa. Mentida. Els cirurgians insisteixen que és important fer-ho amb un bon cirurgià plàstic i en un hospital. S'ha d'evitar el "low cost" ja que el més important és la vida. En aquest cas, menys no és més. El preu mitjà per regió és de 200 euros.

7. Els resultats poden ser excel·lents. Són excel·lents sempre que la intervenció es realitzi amb una bona tècnica. És important que les pells siguin terses i joves. Si per contra, es tracta de pells flàcides, no s'han de fer falses expectatives.

8. La liposucció aprima. En cap cas és un mètode d'aprimament. La liposucció serveix per extreure una quantitat de greix i emmotllar el cos. Es tracta d'un "plus" a l'hora de mantenir-se en forma. Mai cal oblidar l'exercici i la bona alimentació. Si vostè decideix operar-se, haurà de mantenir una vida sana per no tornar-se a engreixar.

9. Produeix efecte rebot: Mentida. No existeix un efecte reboti en si. Simplement, si el pacient es cuida, el greix eliminat no torna a aparèixer i fins i tot els beneficis de l'operació poden durar tota la vida.

10. Taques i marques que mai desapareixen: Mentida. Després de la intervenció, és normal que apareguin blaus i que es noti un petit grau d'inflamació. Ambdues complicacions desapareixen ràpid si el pacient segueix les indicacions del seu doctor. Petites rutines que faciliten la recuperació de l'àrea remodelada.