En aquesta secció alguna vegada hem parlat de l'ejaculació ràpida, aquella disfunció que tradicionalment s'anomenava ejaculació precoç. S'ha canviat el terme perquè precoç pressuposa un moment correcte per ejacular (si no, precoç respecte a què?) tot i que el terme ejaculació ràpida, carregat de bones intencions, personalment tampoc em sembla gaire encertat; al final, la comparació-judici la fem igual. Sigui com sigui, dèiem que a vegades hem parlat de l'ejaculació ràpida: és aquella ejaculació que es dóna quan la parella considera que s'ha donat massa de pressa, abans d'aconseguir gaudir la relació sexual.

No hi ha un temps objectiu sobre quan és ràpida i quan és lenta: depèn de com ho visqui cadascú. Com sempre, cada parella és un món. El que sí que sabem és que si la parella percep que hi ha un problema, aleshores hi ha un problema.

Avui no vull parlar tant de l'ejaculació ràpida en si sinó d'una de les tècniques estrella que fan servir molts homes per superar-la: la de pensar en altres coses, la de distreure's per desvincular-se del plaer i no acabar tan de pressa.

Aquesta tècnica la fan servir els homes que tenen ejaculació ràpida i també homes que tenen unes relacions satisfactòries però volen aguantar molt. «He d'aguantar, com més aguanti més home seré», és un pensament que funciona una mica així. Té sentit? No, cap ni un. Anem-ho a veure.

Quan un home procura «aguantar més» està fent un esforç. Aquí hi tenim el primer error: la sexualitat no va d'esforços, va de plaers. Ni els homes que acaben de seguida, amb la qual cosa la relació no té temps de fer-se plaent, ni els homes que simplement volen aguantar més perquè sí, ni els uns ni els altres, s'haurien d'esforçar.

El camí és un altre, tot el contrari. No es tracta d'allunyar-se del plaer per controlar-lo: es tracta de connectar-se amb el plaer (i també el controlarem, però d'una altra manera).

El consell per als homes que miren d'aguantar és que gaudeixin i que procurin fer gaudir sense atabalar-se. Hi ha maneres, per exemple: deixar de penetrar quan veiem que l'excitació creix i jugar d'alguna altra manera. El que no funciona és rebre una estimulació i intentar anul·lar la sensació. És un error. Podem anar parant, veure fins on podem arribar.

Repetim: el plaer s'ha de sentir, no s'ha d'anul·lar. La consigna: si t'estàs esforçant, no ho estàs fent bé. Relaxa't, gaudeix, fes-ho d'una altra manera si encara no vols ejacular (toca, acaricia, segur que se t'acudeixen coses).

Ho veieu? És molt simple. No vol dir que sigui fàcil, però si teniu aquest problema hauríeu d'anar per aquí. Us heu de declarar en vaga d'aguantar. A la vostra parella li agradarà, perquè és més agradable tenir relacions amb algú que s'ho passa molt bé que no pas amb algú que «aguanta» mentre pensa en problemes econòmics per distreure's. Proveu-ho, i a passar-ho bé.