L´informe, realitzat per la Fundació Espanyola de Nutrició (FEN), que analitza els nostres hàbits de vida i d´alimentació, conclou que el nivell d´activitat física només és adequat en el grup d´edat de nens i nenes d´entre 9 i 12 anys, si bé la quantitat d´exercici físic que es realitza està per sota de les recomanacions dels experts.

Encara que els infants són el grup analitzat per l´estudi que fan més exercici físic, també són els que més abusen de la brioixeria i la pastisseria (la segona font d´energia que consumeixen, després del pa).

El 38,9% de les calories que ingereixen són àcids grassos, el 43,8% són hidrats de carboni, el 16% són proteïnes i només l´1,2% es compon de fibra.

Per evitar que la canalla pateixi sobrepès, es bo seguir una sèrie de recomanacions:

1. Mesurar la quantitat de menjar que posem al plats dels nens i nenes. No haurien de menjar la mateixa quantitat que un adult.

2. Dotar la seva dieta d´una rica varietat de fruites, hortalisses, llegums i cereals integrals.

3. Regular la quantitat de carn vermella que el menor menja a la setmana.

4. Vigilar que els productes làctics, i la mateixa llet, siguin baixos en greix o bé desnatats.

5. És bo que els menors mengin una petita quantitat de fruits secs.

6. Limitar el consum de brioxeria

7. Animar el nen o nena a fer esport o jocs on predomini l´exercici físic, i disminuir el consum de videojocs i altres tipus d´entreteniment del tot sedentaris com per exemple la televisió en excés.

El millor consell és donar exemple. Si els adults mengem sa i no ens deixem seduir massa per les temptacions en forma de dolços, els nostres fills faran el mateix.Consumir cinc peces de fruita i al dia i verdures. Aquest consell és vàlid per a qualsevol edat i no només per als més joves.