Tenir una cuina gran, neta i ordenada és el somni de tot aspirant a xef. Però de vegades no n'hi ha prou amb netejar diàriament o fer espai per crear un entorn pràctic. Alguns dels estris que guardem a la cuina poden resultar perillosos per a la salut si no es canvien amb regularitat. Aquests són només cinc dels objectes que hauries de treure de la teva cuina avui mateix.Les paelles i olles ratllades

Les paelles i olles ratlladesEls estris de cuina d'acer inoxidable o els antiadherents faciliten la tasca de cuinar. Malgrat tot, amb el temps poden suposar un perill si no es cuiden com cal. Quan les olles o paelles d'acer inoxidable es deterioren desprenen níquel i altres metalls pesats i que poden passar al nostre organisme al cuinar.

Un fregall brut

Un fregall brutEn rentar els plats, el fregall que utilitzem absorbeix tots els greixos de les restes de menjar, de manera que és impossible netejar-lo només amb aigua. El millor que pots fer perquè els teus plats no s'omplin de cap d'aquests greixos és rentar l'esponja amb sabó diàriament. Però si el teu fregall té més de dues setmanes, el millor que pots fer és canviar-lo per un de nou ara mateix per evitar infeccions.

Els estris de coure

Els estris de coureLes olles de coure queden molt bé per decorar casa teva i donar-li un toc rústic. Però més enllà de la decoració, el material d'aquest tipus d'estris es pot descompondre amb el temps i filtrar-se en el teu menjar. L'excés de coure en l'organisme pot debilitar el sistema immune i causar danys en el fetge.

Coberts, plats i gots de plàstic

Coberts, plats i gots de plàsticAquest material, un dels més utilitzats en la nostra societat, ha arribat fins i tot a posar en risc al mateix Govern francès. El país va prohibir l'agost de l'any passat els gots i coberts d'un sol ús per ser perillosos per al medi ambient i per a la salut. Els estris d'aquest material, ja siguin els clàssics de plàstic blanc fi o altres més gruixuts que podem tenir a la cuina, poden alliberar substàncies tòxiques quan es sotmeten a canvis de temperatura (En col·locar-los sobre aliments o begudes calentes).

Les fustes de tallar deteriorades

Encara que de vegades sembli que no s'embruten, els microbis i els fongs s'acumulen en aquestes fustes cada vegada que les utilitzes per tallar aliments. Per aquest motiu, després de preparar els aliments sobre elles les hauràs de netejar submergint-les durant alguns minuts en una solució d'aigua amb vinagre.

També necessiten desinfectar-se de tant en tant aplicant sobre elles una barreja de bicarbonat de sodi i aigua. Però si aquestes fustes, de plàstic o de fusta, estan ja deteriorades de tants talls serà difícil eliminar els gèrmens i segur que no et costarà res canviar-les per evitar ensurts.