Salut finançarà els mesuradors continus de glucosa als diabètics l'últim trimestre de 2017

Els objectius del programa en què s'emmarca la mesura és poder arribar a tots els pacients

20.06.2017 | 06:59
Un control de glucosa.

El CatSalut incorporarà a partir del darrer trimestre de 2017 els sistemes de monitorització contínua de glucosa indicat per a les persones que pateixen diabetis del tipus 1. Tal com ha confirmat a l´ACN la tècnica de l´àrea d´atenció sanitària, Rosa Vidal. Vidal ha explicat que aquests sistemes s´incorporaran a la cartera de serveis a través d´un programa d´harmonització de productes sanitaris relacionats amb la monitorització continua de glucosa, i que a través d´aquest programa es definirà el calendari i els criteris d´indicació d´aquests dispositius, és a dir, els beneficiaris, que a llarg termini haurien d´acabar sent tots.

El programa d´harmonització de productes sanitaris doncs, prioritzarà els sistemes de mediació de glucosa per fer un ´´pas endavant´´ en ordenar i homogeneïtzar els criteris i les directrius de tots els centres de Catalunya que treballin aquesta monitorització. És a dir, en primer lloc s´haurà de definir, a través d´un grup d´experts clínics, quins són els criteris clínics d´indicació en els diferents grups de pacients. En aquestes conclusions també hi participarà l´Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) i tots els agents que en moments puntuals puguin esdevenir representatius i necessaris.

En un primer moment, aquest grup de treballs definirà el primer grups de pacients que es podrà beneficiar de la incorporació a la cartera de serveis del CatSalut d´aquests dispositius però l´objectiu final, ha dit Vidal, és que arribi a tots els pacients de diabetis tipus 1 però ha recalcat que amb el programa ´´veurem fins on podem arribar´´ Així s´aniran incorporant paulatinament en base a un calendari que també es definirà al llarg del programa.

El pressupost del programa tampoc no està definit perquè està en fase d´estudi a través del procés de compra pública d´innovació en el qual s´emmarca el programa i s´està treballant de manera conjunta amb el Departament de la Vicepresidència i d´Economia i Finances de la Generalitat.

El finançament dels mesuradors continus de glucosa és una de les reivindicacions històriques de l´Associació de Diabètics de Catalunya, per facilitar als malalts el control de la malaltia i evitar punxades diàries. Tot i això, Vidal ha recalcat que els mesuradors continus i el sistema de tires reactives són mètodes diferents, que donen valors diferents i que no se substituiran d´un dia per l´altre. En aquest sentit, Vidal, que recorda el compromís del Departament amb la innovació, considera que s´ha d´estar a l´espera de l´evolució del mercat d´aquest tipus de dispositius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut

Una medusa a la Mediterrània.
Què has de fer si et pica una medusa?

Què has de fer si et pica una medusa?

Bona part dels remeis tradicionals serveixen només per expandir més el verí

Deu formes senzilles de desfer-te de la panxa inflada

Deu formes senzilles de desfer-te de la panxa inflada

Algunes espècies, l'exercici o simplement mastegar bé t'ajudaran a eliminar aquesta sensació

Per què surten cabells blancs i qui en té predisposició?

Per què surten cabells blancs i qui en té predisposició?

La doctora Lidia Trasobares desterra els mites sobre els cabells blancs

Quant costa una plaça de residència d´avis a Catalunya?

Quant costa una plaça de residència d´avis a Catalunya?

L'ACRA demana a les administracions potenciar els recursos assistencials professionals

Enllaços recomanats: Premis cinema