No, la Unió Europea no va a prohibir els kebabs en el vell continent. El Parlament Europeu, a través del seu compte oficial a Twitter, s'ha vist obligada a desmentir una notícia falsa (fake news) que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials després de diversos mitjans de comunicació reproduïssin una informació assegurant que l'organisme europeu prohibiria el popular plat per suposar un risc per a la salut.

Concretament, les notícies falses publicades la respecte parlaven de la presència d'una sèrie d'additius que estarien presents en la carn del popular plat de Mig Orient. A dia d'avui, tal com ha aclarit l'organisme europeu, l'ús generalitzat de fosfats està prohibit a tot el territori de la Unió Europea. S'entenen, doncs, que els kebabs que es consumeixen avui al continent no posen en risc la seguretat dels consumidors.

La informació falsa que ha adquirit entitat de certa en els temps de la posverdad, avançava un resultat enganyós d'un dabate que arriba al si de l'Eurocambra sobre la possibilitat d'aixecar el veto a alguns fosfats com l'àcid fosfòric, el difosfat, el trifosfat i el polifosfat (E338-452), davant la falta d'evidències científiques que vinculen aquests aditivios a riscos per a la salut.

No obstant això, el que ha passat és que la Comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària del Parlament Europeu (ENVI) s'ha oposat a aquesta possible legalització dels fosfats recorrent a una sèrie d'informes que sí els vinculen a malalties del cor. Aquest veto a la proposta ha tirat endavant amb 32 vots a favor i 22 en contra.