Lactalis Nutrición Iberia ha ampliat les mesures de retirada i recuperació a la totalitat dels lots de productes fabricats a la planta de Craon (França) i comercialitzats a l'Estat espanyol, independentment dels números de lot i dates de fabricació per precaució davant un brot de salmonel·losi que va afectar a menors.

Les noves retirades afecten a productes de les marques Sanutri, Damira i Puleva Bebé, així com productes per metabolopaties (Nophenyl) i un mòdul de nutrició a força de maltodextrina en pols, ha explicat en un comunicat aquest divendres la Conselleria de Salut de la Generalitat, sobre la base d'informacions de les autoritats sanitàries franceses.

L'empresa va iniciar la retirada de diverses fórmules infantils el desembre de 2017, perquè es van associar a un brot que va afectar a menors de sis mesos a França, i es va donar també un cas a Bilbao.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) ha publicat al seu web una llista dels productes retirats, i ha afegit que és segur el consum de productes de les marques Sanutri, Damira i Puleva Bebé que no apareixen al llistat, perquè si s'han fabricat en instal·lacions de l'Estat no han tingut relació amb els productes afectats, fabricats a França.

Lactalis Nutrición Iberia ha sol·licitat als consumidors que comprovin si tenen a casa seva algun dels productes inclosos en la llista i, en cas afirmatiu, que no el faci servir.