Des que l'any 1999 va obrir la seva primera seu a Catalunya, concretament a la ciutat de Barcelona, Clínica Baviera va centrar tots els seus esforços a oferir la millor qualitat i els tractaments més innovadors als seus pacients. Catalunya sempre ha estat un lloc preferent en el pla d'expansió de Clinica Baviera i actualment disposa de vuit centres: dos a Barcelona i un a Sabadell, l'Hospitalet, Mataró, Tarragona, Reus i Girona. En aquests 17 anys, més de 112.000 catalans han passat per les seves instal·lacions.

Els centres de Catalunya formen part de l'extensa xarxa de Clínica Baviera. La companyia disposa de 80 clíniques repartides a Espanya, Alemanya, Àustria i Itàlia. A més, compta amb una plantilla de 1.000 professionals, dels quals més de 200 són oftalmòlegs, que realitzen una mitjana anual de 70.000 intervencions quirúrgiques i 120.000 visites mèdiques.

La clínica de Girona, situada al carrer Emili Grahit núm. 75, va obrir les seves portes el 2011. Juntament amb l'esperit innovador, el principal valor del centre és el seu capital humà; una plantilla de vuit professionals amb una àmplia experiència en el sector de l'oftalmologia. L'equip mèdic està coordinat pel doctor Manuel de la Iglesia, i recentment s'han incorporat els doctors Glòria Olavarri i Guillem Alonso.

Igual que a la resta de centres de l'empresa, les intervencions més habituals són les de cirurgia làser per corregir la miopia, la hipermetropia i l'astigmatisme. «A Clínica Baviera som pioners en cirurgia refractiva làser», explica Víctor Revilla, gerent de la clínica. «Sempre hem apostat per la innovació tecnològica. La nostra Unitat de Cirurgia Refractiva disposa d'una plataforma làser composta per diferents equips que ens permeten oferir tractaments ràpids i segurs que augmenten la satisfacció dels nostres pacients», afegeix.

Però a Clínica Baviera no només es realitzen intervencions amb làser, ja que compta amb altres unitats especialitzades (Unitat de Presbícia, Unitat de Retina, Unitat de Cataractes, Unitat d'Oculoplàstia, etc.) en les quals ofereix un servei integral per al tractament dels problemes i malalties oculars, basant-se en criteris de qualitat i en l'ús de les últimes tècniques de microcirurgia.

La primera consulta és clau per saber si el pacient és candidat a una operació. A més, amb les proves preoperatòries l'oftalmòleg estableix quina és la millor tècnica quirúrgica per al pacient. Les operacions més habituals entre els menors de 45 anys són les de cirurgia refractiva làser per eliminar la miopia, hipermetropia i astigmatisme. A partir d'aquesta edat, els pacients solen acudir a la clínica per solucionar la vista cansada i un cop superats els 60, les cataractes.