Proximitat, atenció personalitzada, qualitat, rapidesa en els resultats i voluntat de superació són els trets principals del Centre d'Anàlisis Girona (CAGI). Una entitat que treballa les 24 hores del dia dels 365 dies de l'any. El centre compta amb una llarga trajectòria que es remunta el 1998 després de la fusió de diferents laboratoris. L'objectiu de la unió era crear un únic punt de referència d'anàlisis de la província de Girona per tal d'oferir un servei més proper i amb més capacitat operativa. Actualment, el CAGI és l'únic laboratori de referència amb accent gironí, ja que bona part de la competència pertany a centres de fora el territori.

La proximitat és un dels principals valors i objectiu del centre d'anàlisis. És per aquest motiu que la institució compta amb una quinzena de centres distribuïts per tota la província gironina. Una xifra que no para de créixer, ja que la voluntat del centre és ser més presents a la província. L'entitat compta amb un equip humà, de més d'una trentena de professionals, altament qualificat amb llicenciats en Farmàcia i Medicina, infermeres, tècnics i d'altres facultatius amb especialitzacions diverses.

El centre ofereix tot tipus d'analítiques clíniques. Destaca entre d'altres el Test prenatal no invasiu, les proves de Paternitat i el test Melisa. També disposen del test d'intolerància alimentària per millorar la qualitat de vida de pacients amb trastorns gastrointestinals i altres patologies associades. «Hi ha centres d'extraccions que analitzen les mostres a fora, en canvi nosaltres tenim el laboratori en el propi centre i això fa que els resultats de les proves siguin immediats», destaquen des de la direcció del CAGI.

Equipament modern

La tecnologia ha entrat amb força al sector mèdic. El CAGI posa a disposició dels pacients la consulta de totes les analítiques realitzades al centre amb indicadors gràfics dels diferents paràmetres a temps real a través d'Internet. «El metge, a més, també pot accedir a aquests resultats des de la seva consulta», destaquen des del centre. A banda, la tecnologia també ha permès dotar el servei de les analítiques amb eines més eficaces que han ajudat a determinar millor les patologies. «Hem aconseguit definir millor el tipus de malaltia i elaborar un diagnòstic més precís», apunten.

I és que la innovació constant és una de les principals característiques del CAGI. El centre treballa amb tècniques validades i acreditades a Estats Units i a altres països europeus com Alemanya i compta amb un equipament modern dotat de les últimes tecnologies. Actualment al centre ja es realitzen proves de biologia molecular com és el cas de la Grip A.

La seu i laboratori central del Centre d'Anàlisis gaudeix d'una ubicació immillorable al centre neuràlgic de la ciutat de Girona i amb connexió directa amb la Clínica de Girona, empresa a la qual dóna servei les 24 hores del dia dels 365 dies de l'any. El CAGI, a més, col·labora amb altres centres mèdics i laboratoris de la província compartint serveis.

El laboratori del centre ha adoptat un fort compromís amb el medi ambient. És per aquest motiu que treballen per una correcta gestió dels residus sanitaris que genera dia a dia, treballant conjuntament amb les empreses responsables i autoritzades per gestionar aquests residus.