Estomacar algú a cops de puny pot suposar un delicte de prou entitat com per merèixer una condemna. És el que li va passar a David Estirado Berzal, que va ser sentenciat a sis mesos de presó per haver atonyinat un home a Lloret de Mar l'any 2003. El Jutjat Penal número 3 de Girona li va dictar condemna el passat 11 de juliol però ara el Consell de Ministres l'ha indultat i li ha commutat la reclusió a canvi de pagar una multa de 360 euros. L'indult no deixa de ser curiós, tenint en compte que a Espanya les penes inferiors a dos anys no acostumen a complir-se si es manca d'antecedents penals, i David Estirado Berzal no en tenia. Però és que, a més, la concessió d'aquesta gràcia tampoc els cancel·la.

Entre els fets i l'indult han passat 10 anys. El 6 de setembre de 2003, l'encausat es trobava amb una altra persona al carrer Pla de Carbonell, a Lloret de Mar, tallant el carrer i impedint la circulació de vehicles. Un jove se'ls va trobar i li va explicar la situació al seu pare, qui poca estona després va observar de primera mà com el noi havia d'anar marxa enrere mentre Estirado Berzal i una tercera persona no paraven de sacsejar el cotxe, que estava en marxa.

En anar a recriminar l'actitud dels homes, el pare del conductor es va veure sorprès pels cops de puny que el processat va començar a donar-li a la cara i el cap, amb tanta força que li va acabar obrint una cella i esguerrant-li les ulleres i la samarreta que duia.

El judici es va celebrar 10 anys després que haguessin passat els fets i va acabar amb una sentència condemnatòria de sis mesos de presó més una indemnització de 240 euros pels mals ocasionats a la víctima.