Les denúncies per aldarulls, consum d'alcohol al carrer i baralles van augmentar en un 300% durant aquest estiu a Lloret de Mar respecte a l'any passat. A través de l'ordenança de civisme s'han aixecat 246 actes mentre que l'any passat se'n van registrar 83. Segons el balanç que en va fer dijous la Junta Local de Seguretat per valorar el dispositiu conjunt que fan els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Lloret durant l'època estival, l'ordenança de convivència que es va aprovar el 2011 està funcionant positivament i mostra d'això és que s'ha reduït la conflictivitat.

Cal recordar que l'estiu del 2011 hi va haver aldarulls de turistes als carrers de Lloret i arran d'això, l'Ajuntament va actualitzar les ordenances municipals sobre civisme i a partir del juny del 2012 van començar a aplicar-se i a imposar-se les primeres sancions.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Lloret, Jordi Martínez, destaca que les dades "són un reflex que la pressió de control exer?cida a través de l'aplicació de l'ordenança de convivència per part de la Policia Local ha estat molt alta". I afegeix que també s'està "treballant activament amb problemàtiques concretes com són la venta ambulant i la prostitució; estratègies que des de la Direcció General de la Policia s'han valorat positivament i que poden ser exemples a aplicar en altres municipis amb incidències similars".

En total s'han tramitat un miler més de denúncies durant l'estiu en relació amb l'any passat sobretot amb especial incidència en aquells apartats que suposen aspectes relacionats amb la convivència, el civisme i la seguretat de les persones. Entre les dades més destacades també hi ha que s'han intensificat les denúncies que comporten un deteriorament de la imatge de Lloret de Mar i la neteja de les vies, amb especial incidència d'infraccions incíviques com la d'orinar al carrer o de malmetre elements de la via pública. Aquestes denúncies han passat de les 203 ?l'any 2012 a 280 el 2013, el que suposa un augment de prop del 15%.

Cal destacar també, encara que en menor terme, l'increment de les denúncies per molèsties veïnals i l'augment de les infraccions en matèria d'animals domèstics, amb un augment de prop del 30% d'animals abandonats.

En canvi, hi ha hagut una reducció a la meitat de les sancions per incompliment del Reglament de Platges. L'Ajuntament considera que ha estat gràcies al treball previ a la temporada d'estiu de la policia administrativa i els vigilants de l'entorn, que van verificar les condicions per tal de prevenir les infraccions.

Per a l'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina (CiU), fent una valoració general de l'epoca estival quant a seguretat assegura que "la impressió general entre els diferents sectors econòmics i socials del municipi és que ha estat un estiu tranquil". I afegeix que una de les claus és haver potenciat la vessant de la policia administrativa perquè, al seu parer, "el pla de visites concertades que es va realitzar abans de l'estiu, així com les contínues reunions amb els diferents gremis, ens han permès una millor gestió de la conflictivitat i dels aldarulls tant a la via pública com a l'interior dels locals d'oci i establiments turístics".

El balanç "positiu" del dispositiu d'estiu es va fer públic a la Junta Local de Seguretat celebrada dijous que va comptar amb la presència de l'alcalde, Romà Codina; el director general de la Policia, Manel Prat; el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez; entre d'altres autoritats.