L'oposició en bloc de l'Ajuntament de Lloret de Mar va tirar endavant la constitució de la comissió que haurà d'investigar qui o quins van ser els responsables d'autoritzar obres que figuren en la modificació del contracte de la piscina municipal sense tenir l'autorització de l'organisme competent, el ple municipal. Tots els grups de l'oposició (Millor, PSC, PP, ICV-EUiA i el regidor no adscrit) hi van votar a favor; mentre que el govern, en minoria, va votar de manera diferent: el grup de CiU s'hi va oposar mentre que el seu soci de govern, el regidor d'ERC Jordi Orobitg es va abstenir. Orobitg, en la seva intervenció, va limitar-se a manifestar que no votaria en contra de la moció, fet que va ser destacat per l'oposició per refermar el seu posicionament de reclamar responsabilitats. La comissió la integrarà un regidor de cada partit, que tindrà un vot ponderat.

La moció també estableix que l'Ajuntament actuarà contra els responsables d'aquesta decisió si se'n poden derivar responsabilitats judicials. En aquest sentit, el regidor del Millor, Marc Fuertes, va manifestar en la seva intervenció que els responsables d'haver autoritzat uns treballs sense l'aprovació del ple només podien ser tres: l'actual alcalde i anterior regidor de Noves Infraestructures, Romà Codina; l'anterior regidor d'Urbanisme, Josep Valls; o el tècnic corresponent. Els grups de l'oposició van coincidir que el motiu d'aquesta moció és únicament el d'aclarir i depurar responsabilitats, tant tècniques com polítiques, en aquest cas.

La moció també insta a reclamar, per la via judicial si cal, a la UTE que va executar la piscina els 974.155 euros que ha de retornar en concepte de penalitzacions per diferents elements, el més important dels quals és la demora en el termini d'execució de l'obra.

El regidor Josep Valls va respondre a l'oposició que la major part de les preguntes que plantejaven estaven contestades en l'informe d'obra del passat mes de juny, signat per la direcció de les obres. I va afegir que les exigències dels bombers o d'Endesa, per exemple, van obligar a incorporar elements, de manera que era "un modificat d'obres necessari". També va precisar que l'increment final de l'obra respecte dels 9,5 milions d'euros d'adjudicació és del 6,61%, percentatge molt inferior al que té l'oposició. En aquest sentit, l'alcalde va concretar que són modificacions que van sortir en el dia a dia i que s'havien d'aprovar aleshores per no retardar l'execució de l'obra.