La flamant i moderna Casa de Cultura de Lloret de Mar té goteres des de la seva inauguració a finals del 2011. El problema, un sostre "vegetal" que combina planetes i herbes però que mai ha tingut una bona impermeabilització. Ara, l'Ajuntament ha donat un mes de termini a la constructora perquè arregli definitivament el problema.

En el passat ple municipal, el grup del PSC a l'oposició va mostrar la seva preocupació per unes "runes" situades a la coberta, lamentant doncs la "deixadesa" d'aquest edifici en la part superior. Amb tot, el regidor d'Urbanisme, Jordi Martínez, va matisar que es tractava d'uns "sondatges" per comprovar la impermeabilitat de la coberta. I és que segons va dir ahir Martínez les goteres continuen apareixent a l'edifici per un problema en la construcció. "S'han anat fent pedaços" per solucionar el problema "però la qüestió està en la coberta vegetal", va afirmar.

L'arquitecte municipal va parlar amb l'empresa per trobar una solució que passarà, segons el regidor, per canviar tota la coberta. "Primer cal veure on es produeixen les filtracions i després ja veurem què s'hi posa", va dir Martínez. En tot cas, el regidor descarta tornar a col·locar aquesta coberta vegetal.

Així, s'ha donat un termini d'un mes per arranjar el sostre, temps que el consistori confia que es compleixi, mentre que el cost de la reparació anirà a càrrec de la mateixa asseguradora de l'edifici.

Les goteres han anat apareixent en el temps des de la inauguració de la Casa de Cultura el 2011, una obra que ja va arribar amb dos anys de retard. Ja poc després d'obrir-se hi va haver una fuita d'aigua en una canonada que va provocar la caiguda de part del sostre d'un despatx de l'assistència social.

Les instal·lacions, situades a la cèntrica plaça Pere Torrent, tenen 2.000 metres quadrats de superfície amb lloc per al casal de gent gran, biblioteca, sala d'exposicions o l'escola d'adults, entre d'altres.