L'Ajuntament de Lloret de Mar i el Centre de Recollida d'Animals de la Selva estan preparant un protocol per actuar davant l'increment de gossos abandonats al municipi. Durant aquest 2013 ja s'han recollit a Lloret prop de 200 gossos, prop d'una trentena més del conjunt d'animals que es van recollir el 2012, segons va avançar ahir Nova Ràdio Lloret.

El portaveu del Millor, Marc Fuertes, va reclamar aquest protocol en el darrer ple municipal, punt que el regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera, va assegurar que ja s'hi està treballant. Segons Riera, el consistori treballa en coordinació amb la gossera comarcal de Tossa i va afirmar que s'intenta donar la millor atenció als gossos perduts o abandonats.

En aquest sentit, es va explicar que de moment hi ha tres cabines on s'ubiquen els gossos fins que se'ls trasllada a Tossa. El protocol buscarà tenir un major control sobre les persones que abandonen els animals al carrer, a través del xip dels gossos o d'altres sistemes de localització per determinar, posteriorment, si el propietari havia perdut el gos o l'havia abandonat, un acció incívica que es multa amb fins a 1.500 euros.