Blanes ha aprovat destinar 92.700 euros al projecte que permetrà renovar el paviment en trams de 22 carrers. Així ho va acordar ahir la Junta de Govern Local, que ha hagut de demanar a la Diputació de Girona un canvi en la subvenció que destina els diners, entre d'altres projectes del municipi, a la campanya d'asfaltatge.

La Diputació va acordar el passat 7 de maig concedir a l'Ajuntament de Blanes les subvencions per "despeses d'inversió, despeses corrents i despeses culturals". En concret, l'ajut a inversions era de 135.101,05 euros. D'aquests, 106.051 corresponien a la "renovació de paviments en mal estat" i 29.050 euros a l'"adequació d'espai per al departament de recursos tecnològics de l'Ajuntament".

Però el consistori va veure com sorgien "necessitats en diversos equipaments" que "requereixen una actuació urgent de reparació o millora", de manera que es va apostar per canviar l'apartat de "millores en equipaments tecnològics" per "millores en equipaments municipals", partida a la qual ara es destinaran 42.398 euros mentre que al paviment es redueix fins als 92.702,50 euros.

Un cop la Diputació accepti els canvis en els conceptes de la subvenció, es redactarà el plec de clàusules que han de regir la posterior adjudicació per concurs públic. De moment, la Junta de Govern ja va aprovar la "memòria valorada de renovació de paviments en mal estat" que recull la necessitat d'actuar en trams de 22 carrers (6.086 metres quadrats).

Un cop s'adjudiqui, possiblement per un preu menor, es faran servir els diners restants per incorporar nous trams de carrers. Des del consistori es va informar que les actuacions no es faran en carrers sencers, sinó que per optimitzar els recursos es pavimentaran els trams en pitjor estat i, així, s'arribarà a cobrir el màxim de superfície.