L'Ajuntament de Tossa aprovarà en el ple extraordinari del 6 de novembre les ordenances fiscals per a l'any 2014 que reduiran l'IBI un 10% per al 2014. Per al 2013, l'equip de govern de TU i PSC ja va acordar reduir l'IBI també un 10% després que al 2012 s'apujessin un 54%. La resta d'impostos i taxes no variaran, excepte les llicències d'obertura, que baixen un 50%.

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, va afirmar que "estem fent els deures. Les mesures que vam prendre van ser difícils, però el temps ens està donant la raó. Hem recollit les inquietuds manifestades pels diferents sectors econòmics municipals. Han entès la situació, però ens han demanat un esforç per reduir la pressió fiscal. Aquestes ordenances recullen aquest esforç", va assegurar.

Les ordenances incorporen, a més, mesures per fomentar l'activitat econòmica. Concretament, redueix la taxa per obertures d'establiments en un 50% amb la finalitat de potenciar el comerç de proximitat. La resta de taxes i impostos no varien.

En el primer any de mandat, el govern va aprovar un nou pla de sanejament -el tercer en cinc anys- amb l'objectiu de millorar la situació econòmica del consistori. Segons asseguren, s'ha intentat corregir el dèficit municipal que ascendia a 4,2 milions d'euros a finals de 2011. "El pla d'austeritat ha permès obtenir finançament extern, i la bona gestió de la despesa ha fet la resta. Les mesures preses per l'actual equip de govern han permès eixugar el dèficit i apropar les finances municipals a l'objectiu de l'estabilitat pressupostària".

I és que en el primer any de mandat, es va decidir apujar l'IBI un 54% per "equilibar els comptes". Segons Saladich, "és evident que no va agradar en el seu moment, ni a nosaltres, però era un fet excepcional davant d'una situació excepcional". "Havíem de pagar les factures. Si volíem activar l'economia, no podíem incomplir els terminis de pagament", va dir.