La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) va iniciar ahir el desplegament del servei d'hospitalització a domicili a la Selva que permet que una sèrie de pacients evitin l'ingrés a l'hospital i siguin atesos per equips especialitzats al seu domicili. De moment, s'hi destina una unitat, que començarà a treballar a Blanes, però amb la intenció que es vagi desplegant de manera progressiva.

De fet el servei ja es realitza a l'Alt Maresme des de l'any 2007. Segons la CSMS, es tracta d'una reorganització "en la manera d'atendre els pacients que ha permès que, només a l'Alt Maresme, l'any 2012, més de 400 persones -concretament, 409- se'n beneficiessin".

La unitat mèdica d'aquest servei està conformada per un metge de Medicina Interna i per tres infermeres, que treballen per torns de dilluns a diumenge. L'horari és de 08.00 hores a 20.00 hores, i en cas de necessitat el pacient disposa d'un número de telèfon mòbil específic per posar-se en contacte amb la unitat mèdica, telèfon que es desvia a Urgències durant la nit.

Per poder beneficiar-se del servei, els pacients han de complir unes condicions d'estabilitat que permetin que es puguin quedar a casa sense risc i, principalment, han de donar el seu consentiment quan se'ls ho proposa. Segons la cap d'atenció domiciliària de la CSMS, Mercè Díaz, no s'obliga ningú a optar per aquesta modalitat d'ingrés, però "els pacients que proven aquest tipus d'hospitalització, "la tornen a demanar si han de tornar a ingressar". El servei inclou dues rondes de trucades i visites també al matí i tarda. Al migdia es valoren les altes que s'han donat i es concreta quins són els nous pacients que necessiten ingrés. Es calcula que amb aquesta acció seran ja unes 1.000 persones les que es podran beneficiar del servei de la Selva i el Maresme.