El grup municipal de Solidaritat Catalana (SI) a l'Ajuntament de Riudellots de la Selva demanarà la retirada del títol de fill adoptiu del municipi al dictador Miguel Primo de Rivera. Aquest reconeixament li fou atorgat per decisió d'un ple extraordinari el 24 de gener de 1926, el mateix dia que se li va reconèixer en d'altres municipis com Girona o Palamós.

En concret, segons va explicar el regidor de SI a Riudellots, Xevi López, està previst presentar "una moció de derogació d'aquesta distinció" en el marc de la fa poc aprovada ordenança de d'honors i distincions. Precisament, l'ordenança -elaborada i presentada pel mateix grup de SI- es va aprovar el passat 28 d'octubre amb els vots de tots els grups. El text regula els criteris per concedir els distintius i nomenaments honorífics que atorga el municipi. En aquest sentit, s'estableixen els mèrits per ser fill o filla il·lustre, la Medalla del Poble -que reconeix les tasques en favor del municipi- o l'Escut de Solapa del Poble. A més, l'ordenança estableix també els casos en què s'hagin d'invalidar o revocar.

Miguel Primo de Rivera va exercir una dictadura a l'Estat des del 1923 fins al 1930. Durant aquests anys, va combatre tota la simbologia del catalanisme.