L'Ajuntament de Lloret ja disposa del projecte que els propietaris de Can Juncadella van presentar al Departament de Costes de la Generalitat per refer el camí de ronda, el que els permetria mantenir tancats la resta de camins que passen per la seva propietat.

El passat 2 d'octubre l'Ajuntament de Lloret va informar als amos del xalet que tenien 30 dies per presentar el projecte a Costes i comunicar-ho al consistori o, si no, preveien "obligar-los" a "tornar a l'estat natural" la resta de camins que transcorren pels límits del xalet. Passat aquest termini, el consistori seguia sense tenir el projecte, malgrat saber-se que a mitjans de novembre els propetiaris del luxós xalet ja havien entregat la documentació al Departament de Costes. Finalment, aquest passat dijous l'Ajuntament va rebre el projecte per refer el camí de ronda, segons va confirmar ahir el regidor d'Urbanisme, Jordi Martínez. El govern revisarà els documents però d'entrada, segons va admetre Martínez, el projecte "ens sembla bé". El regidor presentarà ara el projecte a la resta de membres del govern i llavors el consistori es mantidrà a l'espera de l'informe definitiu que ha d'emetre Costes de la Generalitat.

El cas es remunta al maig del 2009, quan l'Ajuntament i els propietaris de la finca de Can Juncadella -relacionats amb el president del Kazakhstan- van signar un conveni per construir un nou camí de ronda a primera línia del mar. Així, els propietaris podrien disposar de la resta de camins, com el GR92-11, que són d'ús públic malgrat estar en terrenys privats. A dia d'avui, el pas per la zona arran de mar està malmès i, per tant, tancat, i els amos de Can Juncadella també han barrat el pas a la resta de camins a tocar de la finca.

Des de la signatura del conveni ja s'han fet almenys vuit projectes, que per diversos problemes i requeriments no han prosperat. Tot indica que el projecte presentat a la Costes i a l'Ajuntament convenç i podria ser el definitiu. Amb tot, un cop s'aprovi, hauran de vetllar perquè aquest s'executi.