El Centre de Rehabilitació de la Selva Marítima, gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS), ha atès 429 pacients i ha fet 4.704 sessions durant els dos primers mesos de funcionament als mòduls prefabricats que utilitzaven l'antic CAP de Fenals, a Lloret. Segons la CSMS, les xifres són superiors respecte l'any passat durant el mateix període de temps (del 16 de setembre al 14 de novembre), quan el servei es realitzava a l'Hospital de Blanes. Llavors es van atendre 386 pacients i es van fer 4.387 sessions.

Les instal·lacions de Fenals van quedar buides arran del trasllat del CAP cap el Rieral. Les instal·lacions es van adaptar llavors per oferir el servei de rehabilitació que hi havia a l'hospital comarcal. Segons la CSMS, l'adaptació "s'ha fet en les màximes condicions idònies, individualitant l'atenció i modernitzant l'espi". Per exemple, "ara es disposa d'un espai menys compartimentat, amb més claror" i "una de les sales es pot independitzar de la resta per fer tractaments que requereixen més intimitat", segons va informar ahir la CSMS en un comunicat. A més, informa la Corporació, "ara hi ha la possibilitat de fer dues consultes al mateix temps, mentre que a l'Hospital se'n podia fer una".

Per la CSMS, el balanç d'aquests dos mesos "reafirma la decisió presa en el seu moment" i ha "permès poder atendre més i millor els ciutadans". Al Centre, on es mantenen "els mateixos professionals", s'hi tracten fractures òssies, problemes neurològics, i les denominades "àlgies", com la lumbàlgia o la cervicàlgia.