L'endemà que es conegués la decisió de la jutgessa que instrueix el cas Manga, Pilar de Lara, hagi trossejat en nou peces separades el procediment i que hi ha un total de vuit imputats en la trama gironina, alguns dels afectats van voler accedir a dir la seva. Es queixen principalment que a hores d'ara encara es mantingui el cas sota secret de sumari però celebren en canvi, que la jutge de Lugo hagi fet una peça separada i per tant, que hi hagi la possibilitat que es derivi a Girona i s'agilitzi el procés.

En la peça separada per tant investigarà els presumptes delictes de tràfic d'influències i adjudicacions il·lícites comesos en el si del Consell Comarcal de la Selva "tant a favor de l'empresa GRS com en benefici propi de Robert Fauria" en la seva qualitat de president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm. A banda, també s'investigaran les activitats comeses per l'administrador de GRS Ars Local, Alexandre Ros Valls.

Des del Consell Comarcal, ens que es troba en el centre del cas, el president, Salvador Balliu, va valorar que la separació per peces de la causa, que "podria fer-se des de Girona o Catalunya" és "positiu" perquè la informació arribarà millor que des de Lugo. A més, ja "sabem almenys qui hi ha imputat", va assegurar. "Ara només sabíem que moltes persones van anar a declarar però no a qui s'imputava", va prosseguir Balliu per reiterar que des del Consell "estem molt tranquils" tot i lamentar la "poca informació" d'un cas que segueix sota secret de sumari. Precisament, un dels imputats és el cap de departament del Consell, Joan Carles Feliu, però no va entrar a valorar la situació perquè "no sabem què se li imputa".

Balliu va recordar que des que va substituir l'exalcalde de Sant Hilari, Robert Fauria, "hem fet feina per tirar endavant el Consell" i "vam encarregar dos estudis" per analitzar la situació de l'ens i la gestió de l'empresa investigada, GRS Arc Local, des de l'últim contracte adjudicat el 3 de maig de 2011. Del resultat dels estudis es desprèn que "tot es va fer bé" i que es va donar "una correcta prestació", va dir.

L'empresa GRS tanca avui

D'altra banda, Balliu va confirmar que l'empresa GRS tanca avui, després de presentar un ERO i acomiadar la plantilla. A partir de dilluns, serà el Consell qui assumirà la recaptació tributària de la majoria de municipis de la Selva. El servei el realitzava GRS des del 1997 i amb aquesta mesura el Consell assumirà 31 treballadors que passaran a dependre de l'ens comarcal, a l'espera que es convoquin noves places.

Pel que fa als imputats que dirigeixen ens de la Diputació de Girona. Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme de la Costa Brava, va declinar fer cap tipus de declaració. En canvi, des de l'ens supramuincipal, el president de la Diputació, Joan Giraut va assegurar que davant els nous elements del cas "confia en la justícia" i va afegir que espera "que s'aclareixi tot el més ràpid possible".

Manuel Toro, regidor i tinent d'alcalde a Figueres sí que va voler dir ahir la seva i va assegurar que "ens trobem en la mateixa situació que hi havia fins ara. L'únic que ha canviat és que divideixen el sumari en diverses peces i això pot representar que aviat s'enviï aquí, cosa que considero positiva perquè es podrà aclarir". Al seu parer, per tant, "no hi ha diferència penal entre el que hi havia i el que hi ha ara. Jo reitero que l'únic que vaig fer va ser resoldre el contracte amb aquesta persones i que es va decidir que ho assumís Xaloc. Dins el context de la investigació, van considerar que això s'havia d'investigar. Sincerament crec que vam estar en el lloc inadequat en el moment inadequat".

Paral·lelament, fonts de l'Ajuntament de Figueres van explicar que en referència a tot aquest procés, es considera que "no hi ha cap informació nova i que el que s'ha fet ha estat fraccionar les peces del cas perquè la gironina vingui aquí. Com que segueix havent-hi secret de sumari i no es tenen dades, de moment des de l'equip de Govern no es prendran noves decisions respecte a això."

Un altre dels imputats del cas que també es va intentar localitzar ahir és l'exalcalde de Sant Hilari, Robert Fauria però al llarg del dia va ser impossible.

En canvi, des des l'empresa Busquets Sitjà SL, que també està imputada juntament amb el seu treballador David Busquets, es va destacar que desconeixien que formaven part del cas. I van assegurar que mai han hagut de declarar i que es posaran a mans d'advocats.

Finalment, una de les deu persones que van declarar en el cas i que ara n'han quedat fora, l'exsecretari d'organització d'ERC Josep Carrapiço, va declarar que "un cop s'ha demostrat que no està imputat judicialment "no faré res per tornar al càrrec". "Sempre he posat per davant l'interès del partit i ara penso el mateix. Si el partit vol que torni, jo estaré encantat; però jo no demanaré res".