L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina (CiU), va afirmar ahir que preveu complir amb el manament del Ple, que va aprovar una moció de l'oposició per investigar el sobrecost d'1,6 milions d'euros de la piscina, i preveu convocar la comissió a partir del 9 de desembre.

"Ara mateix estem centrats en els pressupostos del 2014, que estem acabant de negociar", va dir Codina, "i a partir del Ple previst pel 9 de desembre iniciarem les comissions", va afegir l'alcalde.

Els grups a l'oposició (ICV-EUiA, PSC-PM, Millor i PP) van alertar aquest dilluns que havia acabat el termini d'un mes per iniciar la convocatòria de la comissió d'investigació, tal i com reflectia el text aprovat a l'octubre. Alertaven que, en cas que l'alcalde no ho fes en els pròxims dies, buscarien la manera, i preveien reunir-se dimecres. L'alcalde, en saber la posició dels grups, els va informar que convocaria la comissió però necessitava els noms dels portaveus que en formarien part i que seran: Marc Fuertes (Millor), Xavier Rodríguez (ICV-EUiA), Joan Bernat (PSC) i del PP previsiblement Leonardo Fernández.

De totes maneres, l'oposició es va reunir dimecres, segons va explicar Fuertes, i davant la voluntat de l'alcalde "esperarem a que la convoqui aviat". En la primera sessió "es valorarà la presidència de la comissió i els temes que volem que s'aclareixin" així com "les persones que volem convocar".

Per Fuertes, "la comissió no és garantia de res" ja que "no és un judici" però es pretén "anar estirant" per saber qui són els responsables de l'increment d'1,6 milions en el cost de la piscina. La comissió serà a porta tancada i els portaveus tindran vot ponderat i "les decisions que es prenguin s'elevaran al ple", va sentenciar Fuertes.